Adjudant Peter en Angelique
Adjudant Peter en Angelique Kaieschaiters

Virtueel Karnaval vieren met de Kaieschaiters

1 februari 2021 om 11:15 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Ook voor De Kaieschaiters is het een bijzonder jaar geweest. Adjudant Peter blikt terug op 2020, een jaar dat fantastisch begon. Daarna werd alles anders. Geen voorbereidingen voor een nieuw seizoen, maar op een ander manier zijn de handen uit de mouwen gestoken. Toch is het ook dit jaar een beetje Karnaval.

door Ali van Vemde

„Het afgelopen seizoen was geweldig,” vertelt Adjudant Peter. „Het was een aaneenschakeling van hoogtepunten. Alle avonden volle bak, geweldig feest en super optredens. Het begon op zaterdagmiddag met een fantastische Waikse Optog. Het was geweldig om dit, voor de tweede keer, vanuit het ‘Torentje’ van de Raadswagen te beleven. Daarna een leuke instuif en gezelligheid in de Leutbunker.”

VOLLE ZALEN „Het Openingsbal was helemaal vol en een groot feest. Barry Badpak warmde de zaal op en de Double DJ’s maakten het feest compleet. Op zondagmorgen de kleintjes met de One Two Trio kindershow en het Noppesbal in de avond. Wipneus en Pim en Theo Mezz zetten de zaal op zijn kop,” gaat Peter enthousiast verder. „De 200 ‘oudjes’ hadden de middag van hun leven op de Seniorenmiddag. En als zij het leuk hebben genieten de Kaieschaiters volop mee. Ook de afsluiting met Frans Bauer en Marco Kraats was een enorm gezellig feest en wederom volle bak.”

HET LAND OP SLOT En toen legde Corona het leven stil. „We hadden geen echte eindvergadering, er was geen halfvastenbal en met het bestuur hebben we toen overlegd en besloten iets te willen doen. Dat werd breed gedragen door de hele club en er kwamen allerlei ideeën. Zo hebben we twee keer met een hoogwerker bij het E&E gestaan; we hebben oranje tompoucen gebracht bij ouderen, we hebben bloemetjes rondgebracht samen met Stichting Binding, Theo Mezz verzorgde mini concertjes bij de mensen thuis, er zijn ijsjes gebracht bij de kinderopvang en de BSO, er is een coronafilm gemaakt en de Koop Lokaal doeken zijn geplaatst om de Wijkse ondernemers te ondersteunen. Onze laatste actie was het verrassen van de zorgmedewerkers uit onze gemeente. Er zijn ruim 500 dozen Merci rondgebracht. Een kleine attentie, maar volledig terecht.”

FILM In deze periode werd ook een film gemaakt, ‘Kijk op Waik’. Deze film was tien keer te zien in Calypso en er was zelfs een echte première compleet met prominente gasten en een rode loper. De film is nog steeds te zien op het youtube kanaal van de Kaieschaiters.

VIRTUEEL KARNAVAL Het Karnaval gaat niet ongemerkt voorbij. Peter: „Er is een compleet virtueel programma. Op alle tijden dat normaal een evenement zou beginnen, hebben we nu een digitaal evenement waarin we terugblikken op de afgelopen jaren. Optredens van vele artiesten, oude filmpjes, nieuwe filmpjes, foto’s; er komt echt van alles voorbij in ons virtueel programma. Hou facebook en de website goed in de gaten, daarop komen de linkjes van de uitzendingen. Catering Vernooij verzorgt ook nog een Kaieschaiters Vernooij Box en deze kan er mede voor zorgen dat dit virtuele feest compleet wordt.”

De Kaieschaiters blijven zich inzetten waar nodig. Plannen maken kan nog even niet. Peter: „We zijn ook benaderd door wethouder Wil Kosterman en Stichting Binding. Natuurlijk willen we helpen zodra dit weer mogelijk is. We hebben afgesproken dat we dan bericht krijgen. Verder hopen we dat iedereen gezond blijft en dat we, wellicht van de zomer, of anders zeker volgend karnavalsseizoen weer het een en ander kunnen organiseren.”

advertentie
advertentie