Geen Karnaval in Waik dit jaar
Geen Karnaval in Waik dit jaar Kaieschaiters

Geen Kaieschaiters Karnaval in februari 2021

Evenementen

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is een grote teleurstelling, het is een grote tegenvaller en het is nog nooit eerder voorgekomen. Het bestuur van KV de Kaieschaiters heeft vorige week vrijdag besloten dat het niet verantwoord is om het Karnaval, begin februari 2021, te organiseren.

[CORONA VIRUS] Het Corona virus zet dus een dikke streep door het Waikse Karnaval. Natuurlijk zijn er heel veel mensen die behoefte hebben aan een lekker feestje. Maar hoe moeten we dat dan zien, het Kaieschaiterskarnaval is het grootste in de regio met feestavonden met zo’n 1300 mensen per avond. Op dit moment is dat helemaal niet mogelijk, maar ook wanneer er versoepeling zou komen en/of misschien begin volgend jaar een vaccin, is het nog niet te doen om dan op een verantwoorde manier met deze hoeveelheid mensen feest te vieren. Zie je ze al polonaise lopen op 1,5 meter ? Er zijn op dit moment veel belangrijkere dingen dan dit feest. Al is het natuurlijk met heel veel pijn in het hart dat De Kaieschaiters dit moeten besluiten. Eventuele aanpassingen of Karnaval op kleinere schaal ziet het bestuur niet zitten. Zij willen het 100% kunnen doen, met een boekje, met een grote optocht, met goede artiesten; kortom met alles erop en eraan. Als dat niet mogelijk is dan slaan ze een jaartje over.

[MOEILIJKE BESLISSING] De beslissing om Karnaval 2021 niet door te laten gaan is een hele moeilijke. De Kaieschaiters zijn niet de eerste die dit doen. In Brabant en Limburg zijn al diverse grote steden die het nu al afgelast hebben. Karnaval was zelfs een klein beetje de brandhaard van het Virus in februari 2020. Je kunt gewoon niet het risico nemen dat dit straks nog erger wordt. Het aantal besmettingen loopt nog steeds flink op en dan moet je gewoon een besluit nemen. Dit besluit heeft dan alles te maken met de gezondheid van mensen en dan is dit feestje ineens een stuk minder belangrijk. De Kaieschaiters hopen op begrip van iedereen. Verder melden De Kaieschaiter zullen, zodra het mogelijk is, een leuk feestje gaan organiseren. Die belofte willen ze nu wel maken!!

[PRINSENBAL 14 NOVEMBER] Ook het Prinsenbal van 14 november in het Calypso Theater kan helaas niet doorgaan. Weer zo’n leuk feestje wat onder deze omstandigheden niet te organiseren en niet te vieren is.

[ANDERE DINGEN DOEN] Gelukkig heeft de Karnavals vereniging zich in de afgelopen maanden niet verveeld. Er zijn heel veel andere dingen gedaan. Ze hebben onder andere Hoog Bezoek gedaan bij het E en E Gasthuis, koop lokaal borden geplaatst, bloemetjes rondgebracht, ijsjes bij de kinderopvang, oranje tompoucen uitgedeeld en natuurlijk de Film Kijk op Waik 2020 gemaakt. En ook nu zijn er nog voldoende ideeën die ze willen uitwerken. Kunt u ergens hun hulp gebruiken laat het maar weten op info@kaieschaiters.nl en zij gaan kijken wat ze kunnen doen.

[TOEKOMST] De Kaieschaiters gaan uiteraard wel gewoon door en richten zich al een beetje op karnaval 2022. Noteer vast de data 26, 27 en 28 februari 2022 en uiteraard houden ze iedereen via deze krant en de sociale media op de hoogte van het programma.

3x Alaaf KV de Kaieschaiters

Karnaval 2021 gaat niet door
advertentie