vlnr. Joop van Ditmarsch, Wil van Dam-Kollen, Burgemeester Meerts, Jeroen Schoonderwoerd, Pieter van Dijk en Frederik en Aleid van Beuningen
vlnr. Joop van Ditmarsch, Wil van Dam-Kollen, Burgemeester Meerts, Jeroen Schoonderwoerd, Pieter van Dijk en Frederik en Aleid van Beuningen wes janssen

Lintjesregen in Calypso

Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Een verrassing was het niet meer, maar de gedecoreerden met hun familie en belangstellenden waren toch wat opgewonden voor deze bijeenkomst die feestelijk werd opgeluisterd door het vocale gezelschap 'Hoogpolig Genoegen'. Door de coronamaatregelen was de zaal maar half bezet maar de sfeer was er niet minder om. 

Voor burgemeester Meerts was het de eerste keer dat zij de versierselen uit mocht reiken en ze deed dat met verve hoewel de lintjes daadwerkelijk door familieleden moesten worden opgespeld. Als eerste was Joop van Ditmarsch aan de beurt. Deze oud-politieman werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Partij van de Arbeid en zijn inzet voor een sociale en rechtvaardige samenleving. Zijn zoon Marcel speldde het lintje bij hem op. 

Bij Wil van Dam-Kollen werd het lintje overhandigd door haar echtgenoot Chris. Zij werd gehuldigd voor haar initiatief om in Wijk het Hospice te realiseren en haar inzet voor Stichting AED Hartstikke Nodig. "Een sociaal betrokken inwoonster", zo werd ze door burgemeester Meerts genoemd. 

Jeroen Schoonderwoerd en Pieter van Dijk kregen hun lintje voor ruim 20 jaar trouwe dienst en toewijding voor brandweercorps Cothen-Langbroek met als specialisatie rietkapbranden. 

Aleid van Beuningen-Hamming en haar man Frederik van Beuningen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Aleid voor haar jarenlange inzet voor de ontwikkeling van muzikaal talent. Als adviseur van de Stichting Elise Mathilde Fonds wist Aleid vele jonge muzikanten van instrumenten te voorzien. Haar echtgenoot Frederik werd eveneens tot Ridder benoemd vanwege zijn verdiensten voor natuur- en bosbeheer en voor verbetering van ondernemingsbestuur bij beursgenoteerde bedrijven. Hun dochter Anne bracht de lintjes vakkundig aan. 

Nadat de bloemen waren uitgereikt aan de gelukkige gedecoreerden dankte Burgemeester Meerts de aanwezigen en speciaal Tom en Catrien van Ginkel, die de bijeenkomst coronaproof en gedisciplineerd liet verlopen. Na afloop werd er in de foyer nog wat nagesproken over deze bijzondere uitreiking van de lintjes.

door Wes Janssen

advertentie