Kijk op Waik ook komende maand in Calypso
Kijk op Waik ook komende maand in Calypso Kaieschaiters

Kijk op Waik door groot succes ook in juli te zien

23 juni 2020 om 09:17 Film

WIJK BIJ DUURSTEDE In ons prachtige Calypso theater aan de markt zal de Kaieschaiters Film, Kijk op Waik 2020, ook in de maand juli te zien zijn. „De film, die bedoeld was voor de mensen die binnen moesten blijven tijdens de Carona tijd, wilden we proberen een stukje buiten bij deze mensen naar binnen te brengen," aldus mede initiatiefnemer William de Rooij. Zo begonnen de Kaieschaiters met het idee en dat is nu uitgemond in een 1 uur en 21 minuten durende film over onze prachtige gemeente. Vele interviews met bekende mensen uit Wijk, Cothen Langbroek, opnames bij bedrijven waar de Corona soms wel en soms geen roet in het eten gooide. De film begint met een serieuze opening van onze nieuwe burgemeester Iris Meerts, verder komen wethouders Wil Kosterman en Hans Marchal aan het woord.

WAIKENAREN Markante, bekende en geliefde Waikenaren komen ook aan het woord. Toen de film werd opgenomen was bijvoorbeeld Cafe Restaurant de Engel op de markt nog gesloten. Joost Vernooij vertelt hoe hij de crisis door wil komen en gelukkig is de Engel inmiddels weer, aangepast aan de RIVM regels, open. Zanger Theo Mezz, voormalig kroegbaas en vooral ook bekende Waikenaar, vertelt hoe het hem vergaat en ook zien we een klein stukje van zijn optreden in de Leutbunker. Verder zien we pasgeboren kalfjes en de koeien die voor het eerst naar buiten gaan.

Op de markt komen we bekende Waikenaar Herman van Rooijen tegen en nemen we een kijkje in de bakkerij van Lakerveld. Als laatste komen we bij de hoofdsponsor van de Kaieschaiters, Autobedrijf Verbeek. Al deze Waikenaren vertellen wat hun mooiste plekje in Wijk is en dan gaan we daar nog even filmen.

COTHEN In Cothen komen we op de camping van Joop Mocking en die vertelt ons hoe het nou zit met de grens tussen Cothen en Wijk. Een stukje verderop komen we Bij Kees Mocking, ook zo’n bekende Cothenaar en hij vertelt met passie over Cothen.

LANGBROEK In Langbroek een lang en vooral interessant interview met Hans Marchal. Hoe vergaat het Langbroek in deze 'rot'tijd en hoe kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat we op elkaar letten.

Vanuit Langbroek weer terug naar Wijk. De gehele film neemt ons mee van plekje naar plekje en overal staan we even stil bij de prachtige omgeving. Terug in Wijk nog een interview met filmers Bob en Wilco en de film sluit af met spectaculaire drone beelden van ons prachtige Waik.

De première was 3 juni en iedereen was uitgenodigd. We waren met 30 mensen en dit waren alle mensen die op de film te zien waren en de mensen die vooral achter de schermen het werk hebben verricht. Na een prachtige opening van Tom van Ginkel, en hij doet dit elke voorstellong weer, hebben de genodigden de film bekeken. Twee dagen later hebben de Kaieschaiters hem gezien, daarna is het de beurt aan iedereen die hem wil bekijken. De recensies zijn geweldig, zowel van de première als van de reguliere bezoekers.

De belangstelling is groot en de formule is uniek. U hoeft geen entree geld te betalen, u kunt door middel van een donatie Calypso steunen. Tom zorgt samen met zijn personeel voor een heerlijk avondje. Het zal u aan niets ontbreken. Mooie beelden, leuke interviews, een gezellig avondje weg met een hapje en een drankje; wat kan een mens zich nog meer wensen.

Omdat juni bijna afgelopen is en er nog meer belangstelling is gaat Calypso ook door in juli met deze voorstelling. Reserveren kan via calypsotheater.nl of door even te bellen naar 0343-574522. Ook voor 24 juni en 26 juni kunt u nog een plaatsje reserveren.

U moet hem gezien hebben en samen helpen we Calypso dus een echte Win WIN situatie !!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie