Prins Dick en Adjudant Peter blijven nog een jaar in functie
Prins Dick en Adjudant Peter blijven nog een jaar in functie De Kaieschaiters

Prins Dick den Eerste blijft aan het roer

17 november 2020 om 07:06 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Zaterdag 14 november stond in de agenda van de Kaieschaiters als de eerste zaterdag na de 11de van de 11de. Dit betekende in de voorgaande jaren dat het dan tijd is voor het Kaieschaiters Prinsenbal. Het Calypso Theater op de markt was al gereserveerd, huis DJ Jeroen stond startklaar en alle ingrediënten waren aanwezig om een leuke avond te hebben.

Helaas gooit het Corona virus deze plannen in de war. Het virus treft beroepsgroepen die er slecht aan toe zijn. De evenementen branche, cultuur, de sportscholen en de horeca hebben het heel moeilijk. De zorgsector draait overuren en het einde is nog niet in zicht. Dus om nu te zeggen dat het een ramp is dat er geen Prinsenbal is, dat gaat wat te ver. Maar hoe mooi zou het zijn voor iedereen die er zin in heeft. Even alle zorgen aan de kant zetten en een ongedwongen avondje lol en gezelligheid. Dat is toch zeker wat in deze tijd van thuiswerken, thuisblijven, alleen boodschappen doen en bijna niet de deur uitkomen wordt gemist.

Alles wat iedereen eigenlijk graag zou willen; elkaar aanraken, met elkaar zingen en het gezellig maken, dat lukt even niet. Zeker nu er voor ons land ook de 1,5 meter regel blijft is dit helaas niet mogelijk. Natuurlijk is er begrip voor de situatie waarin we ons bevinden, natuurlijk snappen ook De Kaieschaiters de maatregelen, maar het zou wat zijn als er snel een vaccin is en iedereen snel het oude leventje weer op kan pakken.

FEBRUARI 2021 Ook dan is er in Nederland nog geen Karnaval. De Kaieschaiters hebben voor dit jaar ook geen nieuwe Prins gekozen. Het is voor een nieuwe Prins ook helemaal niet leuk om dit jaar zo te beleven. Gelukkig waren daar direct Prins Dick en Adjudant Peter die er op in speelden. „Beste Kaieschaitersen en Kaieschaiterinnetjes, wat had ik dat graag door de microfoon geroepen tijdens een Prinsenbal, Boerenbal en grote feestweekend in 2021. Maar helaas, corona houdt de wereld en dus ook Nederland in zijn greep en carnaval zit er dus niet in voor dit seizoen. Ik wens iedereen het allerbeste toe en blijf vooral gezond zodat we in november 2021 een nieuwe Prins kunnen kiezen en ons op kunnen maken voor een onvergetelijk carnaval. Hou dus nog nog even vol! Natuurlijk blijven wij gewoon nog een jaar in functie,” aldus Prins Dick. Samen met zijn Adjudant kijkt hij terug op een fantastisch jaar en mede daarom zijn ze samen het ideale koppel om, dit tot nu toe feestloze jaar, de Kaieschaiters voor te gaan. Prins Dick blijft gewoon Prins Dick den Eerste en zijn ambtstermijn wordt gewoon verlengd tot november 2021. Op het Prinsenbal wordt dan de nieuwe Prins gekozen.

ANDERE PLANNEN De Kaieschaiters zitten wel vol met ideeën en plannen. In de eerste Corona golf is er veel gedaan. Ook nu staan er weer wat leuke dingen op de agenda. Verder bekijkt de karnavalsvereniging de mogelijkheid om ergens, verderop in het jaar, wellicht iets te organiseren op feestgebied. Maar eerst nog met ons landje door de Corona crisis heen. Op facebook en op het youtube kanaal worden veel herinneringen, foto’s en filmpjes geplaatst. Misschien wat zout in de wonden, maar het kan ook heel leuk zijn. Herinneringen ophalen met een groepje mensen, zodra dit weer mag en kan, daar moet iedereen het voor nu mee doen. De Kaieschaiters hadden het graag anders gezien, maar voor nu is er maar een ding belangrijk, let op elkaar en blijf gezond.

3x Alaaf KV de Kaieschaiters

advertentie
advertentie