De vitaliteitstest in Cothen was in maart
De vitaliteitstest in Cothen was in maart Ali van Vemde

Doe mee met de vitaliteitstest voor ouderen

6 september 2019 om 10:28 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Inwoners die tussen de 55 en 85 jaar oud zijn, hebben middels een brief van de gemeente een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan de vitaliteitstest. Om gezond en vitaal te blijven is het belangrijk dat u voldoende sport of beweegt. De vrijblijvende test is op vrijdag 13, zaterdag 14 en zaterdag 21 september.

Ali van Vemde

Het blijkt een succes. Inmiddels zijn er al 430 aanmeldingen voor de vitaliteitstest op deze dagen. Daarom is besloten om een nieuw (extra) moment te organiseren voor mensen die zich niet meer konden aanmelden. Op zaterdag 28 september tussen 9.00 en 12.15 uur kunt u nog meedoen. De inschrijving sluit op 8 september.

Tijdens deze vrijblijvende test weet u hoe het ervoor staat met uw gezondheid. Als u dat wilt krijgt u na afloop beweegadvies van een deskundige. Maar het blijft niet bij alleen een test. Als vervolg hierop kan worden deelgenomen aan een gevarieerd beweegprogramma. Ook kunt u zich opgeven voor kennismakingsactiviteiten bij verschillende sport- en beweegaanbieders. Voor deelnemers die een verhoogd valrisico hebben is er het beweegprogramma 'Wijk Spel & Balans' met speciale aandacht voor balans, conditie, spel en saamhorigheid.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Tobias Wijnmaalen, telefoon 06 17413517 of tobias.wijnmaalen@stichtingwijksport.nl Om de vitaliteitstesten soepel te laten verlopen zullen testleiders deze dagen helpen bij de verschillende onderdelen. Ook helpen als testleider, neem dan contact op met projectleider Tobias Wijnmaalen.

Gezond & vitaal ouder worden is een samenwerking tussen de Gemeente, Stichting Binding, Fysiotherapie Weustink en Stichting Wijksport. Inschrijven kan digitaal via www.maxvitaal.eu of door het inschrijfformulier in te vullen en te sturen naar Gemeente Wijk bij Duurstede, Antwoordnummer 3802, 3940 HX Wijk bij Duurstede. Een mooie gelegenheid om te kijken hoe het er met uw gezondheid voor staat. Want bewegen is gezond en leuk, zeker als u dit samen met anderen doet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie