De gemeente, Stichting Binding, Stichting Wijksport en Fysiotherapie Weustink werken hierin samen
De gemeente, Stichting Binding, Stichting Wijksport en Fysiotherapie Weustink werken hierin samen Ali van Vemde

Gezond en vitaal ouder worden: doe mee met de vitaliteitstest

28 augustus 2019 om 07:27 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Bent u tussen de 55 en 85 jaar en sport of beweegt u eigenlijk te weinig of niet? Doe dan mee aan de vitaliteitstest op vrijdag 13, zaterdag 14 of zaterdag 21 september. Tijdens deze vrijblijvende test weet u hoe het ervoor staat met uw gezondheid. Als u dat wilt krijgt u na afloop beweegadvies van een deskundige. Schrijf u snel in, want er zijn al flink wat aanmeldingen.

Ali van Vemde

Inwoners van Wijk bij Duurstede die tussen de 55 en 85 jaar oud zijn, hebben een brief ontvangen van de gemeente met de uitnodiging om deel te nemen aan de vitaliteitstest. Deze test duurt ongeveer 45 minuten. U kunt zelf het tijdstip kiezen dat voor u het best uitkomt. Deskundige begeleiders zullen u testen op verschillende onderdelen. Zo wordt er getest op knijpkracht, beenspierkracht, lenigheid, uithoudingsvermogen middels een zes minuten wandeltest, balans, bloeddruk, lengte en gewicht en het risico op vallen. Ook kunt u zich laten prikken op bloedsuiker. Als u dit wilt laten doen mag u tot twee uur voor het prikken niets gegeten of gedronken (met uitzondering van water) hebben. U kunt ook nuchter worden geprikt door acht uur voor het prikken niet te eten/drinken.

Maar het blijft niet bij alleen een test. Als vervolg hierop kan worden deelgenomen aan een gevarieerd beweegprogramma. Ook kunt u zich opgeven voor kennismakingsactiviteiten bij verschillende sport- en beweegaanbieders. Voor deelnemers die een verhoogd valrisico hebben is er het beweegprogramma 'Wijk Spel & Balans' met speciale aandacht voor balans, conditie, spel en saamhorigheid.

INLOOPSPREEKUREN Wilt u hulp bij het inschrijven voor de vitaliteitstest of meer informatie. Dan kunt u op dinsdag 3 en 10 september tussen 15.00 en 17.00 uur binnenlopen bij Kamer 0.15 in het Huis van de Gemeente aan de Karel de Grotestraat 30. Op donderdag 29 augustus, 5 en 12 september kan dit tussen 10.00 en 12.00 uur in de centrale hal van het Ewoud & Elisabeth Gasthuis. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met projectleider Tobias Wijnmaalen, telefoon 06 17413517 of tobias.wijnmaalen@stichtingwijksport.nl

TESTLEIDERS Om de vitaliteitstesten soepel te laten verlopen zullen testleiders deze dagen helpen bij de verschillende onderdelen.Wil je ook helpen (tegen een kleine vergoeding)  als testleider, neem dan contact op met projectleider Tobias Wijnmaalen.

Gezond & vitaal ouder worden is een samenwerking tussen de Gemeente, Stichting Binding, Fysiotherapie Weustink en Stichting Wijksport. Inschrijven kan nog tot 8 september. Dit kan digitaal via www.maxvitaal.eu of door het inschrijfformulier in te vullen en te sturen naar Gemeente Wijk bij Duurstede, Antwoordnummer 3802, 3940 HX Wijk bij Duurstede. Een mooie gelegenheid om te kijken hoe het er met uw gezondheid voor staat. Want bewegen is gezond en leuk, zeker als u dit samen met anderen doet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie