Koersballen in de gemeente Wijk bij Duurstede

27 augustus 2019 om 13:41 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Binnen de gemeente zijn er veel beweegactiviteiten, die georganiseerd worden door vrijwilligers. Binnen de 3 kernen in de gemeente Wijk bij Duurstede zijn er op vaste dagen en tijdstippen koersbalactiviteiten. Koersbal is een balspel dat binnen wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Er spelen 2 personen tegen elkaar. De ene persoon met de zwarte en de andere met de bruine bal. De bedoeling van het spel is, om de ballen zo dicht mogelijk te rollen bij het witte doelballetje. Iedereen kan het leren en zal snel ervaren dat koersballen een verrassend spel is. Kracht is niet nodig. Iedereen heeft gelijke kansen! Het spel kan zowel gespeeld worden door mensen die vanuit de rolstoel een balletje willen gooien, als voor mensen die op een stoel moeten zitten, als senioren die goed ter been zijn. De deelnemers vinden het niet erg om even te wachten op elkaar.

De activiteit staat open voor alle omliggende gemeente. Even gezelligheid, een moment om elkaar te ontmoeten, alle senioren zijn welkom. Het spel heeft ook een pauze, waarin ontspannen iets met elkaar gedronken wordt. Hoe meer zielen hoe meer vreugd is het motto. U kunt gewoon binnen lopen en kijken en even meedoen of deze sportieve activiteit bij u past.

In Cothen, is het koersballen iedere dinsdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur in het Dorpshuys in Cothen, C.B. Kentiestraat 2, 3945 CB (contactpersoon: mw. Lenie Schouten, tel. 0343-562029).

In Wijk bij Duurstede, iedere woensdagochtend van 09.30 – 11.30 uur in het Ewoud & Elisabeth Gasthuis, zalen Stichting Binding, Gansfortstraat 4, 3961 CR.

In Langbroek, iedere donderdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur in het dorpshuis Langbroek, Prinsenplein 3, 3947 PG (contactpersoon: Jan de Hoop, tel. 06-10613427)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie