Op de plek waar het zonnepark komt is nu de boomgaard van Vernooij (archief 2018)
Op de plek waar het zonnepark komt is nu de boomgaard van Vernooij (archief 2018) Ali van Vemde

Wijzigingen zonnepark Cothen; inkoopstation verplaatst

24 juli 2019 om 15:32 -

COTHEN Sunvest, de initiatiefnemer van het zonnepark nabij de bebouwde kom van Cothen, heeft recent een aantal wijzigingen op het plan doorgevoerd. Hiermee probeert ze tegemoet te komen aan zorgen over de locatie van het inkoopstation en de leidingen, die er bij sommige inwoners leven. Het ontwerpbestemmingsplan komt vanaf eind augustus ter inzage te liggen.

door Kuun Jenniskens

INKOOPSTATION Tijdens de inloopavond van 25 maart 2019 bleek dat meerdere inwoners bezorgd waren over de plek waar het inkoopstation zou komen, namelijk aan de dorpskant  van de Rijnsloot. Daarom heeft Sunvest besloten om het inkoopstation aan de Trechtweg te gaan plaatsen, naast de weg die toegang geeft tot het zonnepark.

NETKABELS Ook hadden mensen zorgen geuit over de netkabel die naar dit inkoopstation loopt. Sunvest heeft samen met de netbeheerder naar een andere mogelijkheid gezocht; de netkabel loopt niet langer langs de dorpskern van Cothen, maar komt nu vanaf de Trechtweg naar het onderstation ter hoogte van de Langbroekseweg in Wijk bij Duurstede.

SAMENWERKING MET EWEC Tijdens de ledenvergadering op 22 juni stemden de leden van EWEC in met de samenwerking met Sunvest. Inwoners van Cothen (en de gemeente Wijk bij Duurstede) kunnen via EWEC financieel voordeel krijgen door de komst van het zonnepark. Dit kan door te investeren in het park. Ook zal de groene stroom, die het zonnepark opwekt, via EWEC af te nemen zijn.

DEFINITIEF Sunvest is er bijna klaar voor. Op 31 juli 2019 dient het de definitieve stukken in bij de gemeente Wijk bij Duurstede. Op 13 augustus zal het college het zonnepark behandelen. Mocht B & W akkoord gaan met het ontwerpbestemmingsplan, dan komen het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken voor 6 weken ter inzage te liggen. Dus van 22 augustus en 2 oktober. 

INLOOPAVOND Op 2 september organiseert de gemeente een avond waarop het ontwerpbestemmingsplan nader wordt toegelicht. Deze openbare bijeenkomst is tussen 19.30 en 21.30 uur in het Huis van de Gemeente.

Hier leest u meer informatie over dit zonnepark.

advertentie
advertentie