Bewegen is gezond
Bewegen is gezond Ronald Hoogendoorn

Wandel driedaagse voor 55-plussers in de gemeente Wijk bij Duurstede

20 februari 2024 om 12:31 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 22, 23 en 24 april organiseren de gemeente, de buurtsportcoaches. QuaRijn. Teunie Emons, Stichting Binding en de WABO de wandel driedaagse voor 55-plussers. Bewegen voor ouderen is dit jaar een belangrijk thema. Bij de gemeente en buurtsportcoaches onder het motto ‘Gezond en Vitaal ouder worden’ en het thema van de WABO is dit jaar ‘Wat beweegt jou’. Bij inschrijving voor de driedaagse kan worden gekozen uit drie afstanden: 250 meter, twee en vijf kilometer. Het beloven drie sportieve, maar vooral ook gezellige dagen te worden.

Uit onderzoek is gebleken dat ouderen veel te weinig lopen en bewegen. Reden voor de buurtsportcoaches om deze mensen aan het bewegen te krijgen. Jan Oechies (WABO) en buurtsportcoach Roben Schenk vertellen wat de bedoeling is van deze driedaagse. Oechies: „In het verleden heb ik zoiets georganiseerd in Driebergen/Zeist. We merken dat er maar heel weinig wordt gelopen door ouderen en ook dat er weinig initiatief is om daar iets aan te doen.”

De driedaagse is voor alle ouderen die zelf kunnen lopen, met of zonder hulpmiddel; zelfstandig of onder begeleiding, of dat nu in een rolstoel, een zelfbeweger, duwrolstoel of elektrische rolstoel is. Beweging is belangrijk, maar zeker ook ontspanning, gezelligheid staat dan ook voorop. De wandelingen beginnen en eindigen bij het E&E. De mooie routes gaan richting de binnenstad, het stadspark en het sportpark. Er wordt zoveel mogelijk over voetpaden gelopen. Op maandag en dinsdag wordt om 14.00 uur gestart met een kopje koffie of thee. De 5 km start om 14.30 uur, daarna de 2 km en als laatste de 250 m. De laatste dag, woensdag 24 april begint met een beweegmarkt. Hier presenteren verschillende organisaties zich. Het startschot voor de laatste etappe wordt om 15.00 uur gegeven door Til en Dien. Het evenement wordt afgesloten met een aubade die wordt afgenomen door burgemeester Iris Meerts. Alle deelnemers ontvangen een herinneringsinsigne en kunnen nog even nagenieten met een hapje en drankje.

Inschrijven kan bij Teunie Emons, de WABO op het spreekuur op 4 maart en 8 april van 10.00 tot 12.00 uur in het E&E; voor bewoners van het E&E en de woningen op de Dirk Fockstraat en de Gansfortstraat bij de activiteiten begeleiding van het E&E. Daarnaast kan in de hal van het E&E op 15 en 16 april worden ingeschreven tussen 10.00 en 12.00 uur. Inschrijven kan ook via e-mail: Gezondenvitaal@wijkactief.nl. De kosten voor deelname bedragen € 2,- per persoon. Deze kunnen worden voldaan op de eerste dag van de wandel driedaagse op 22 april.

advertentie
advertentie