Een mooi programma
Een mooi programma Kaieschaiters

Waiks Karnaval is rookvrij; geniet drie dagen lang van een prachtig karnaval in Wijk bij Duurstede

3 februari 2024 om 09:07 Evenementen Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE De Kaieschaiters zijn vanaf volgende week te gast op sportpark Marienhoeve. In de grote sporthal aan de Lekdijk in Wijk bij Duurstede wordt al jaren het grootste karnaval uit de regio georganiseerd. Het gehele karnaval in de Leutbunker zal voor het eerst in de geschiedenis rookvrij zijn.

Natuurlijk deden De Kaieschaiters dit al tijdens het kinderkarnaval, maar nu zal er het hele weekend een rookverbod zijn. In samenspraak met de gemeente zijn hier goede afspraken over gemaakt. De Kaieschaiters werken op deze manier mee aan het rookvrije sportpark.

ROOKVERBOD 

Tegenwoordig kan er bij geen enkel concert of optreden meer worden gerookt en op weg naar een rookvrije generatie kunnen de Kaieschaiters hun bijdrage ook leveren.

Tot nu toe was er altijd een speciale rokersruimte bij de Leutbunker. Deze wordt nu benut om een luxere toilet groep te maken. Zo hoeven ook de dames niet meer op een dixie, maar kunnen ze naar een regulier en schoon toilet. Meer comfort voor de bezoekers en daar is de organisatie trots op.

START OPBOUW

De Kaieschaiters beginnen dinsdag 6 februari met de bouwwerkzaamheden en zijn vervolgens de hele week te vinden in en om de korfbalhal. Ook benieuwd wat ze nou allemaal doen om het grote Waikse feest in goede banen te leiden? Loop eens langs en zie dat er, na een week bouwen, niets meer te zien is van een sporthal. Het is dan een heuse Leutbunker met alles erop en eraan. Vanaf woensdag de 14e is alles weer weg en kan er weer gewoon gesport worden.

WAIKSE OPTOG

De Waikse Optog is op 10 februari en start om 13.11uur vanaf de Geerweg, door de Geer, de Heul, langs de binnenstad en uiteraard langs het E en E gasthuis. Het belooft een mooie optocht te worden, dus doe nog mee of kom gezellig kijken. 

FEEST IN DE LEUTBUNKER

In de Leutbunker is op 10, 11 en 12 februari van alles te doen. De instuif na de optocht en op zaterdag de 10e ook het Openingsbal (uitverkocht). Zondag de 11e vanaf 10.30 uur de Kindershow (gratis voor kinderen en begeleiders) en om 20.00 uur het gratis toegankelijke Noppesbal. Op de maandag is er weer de gratis toegankelijke Seniorenmiddag. Alle senioren kunnen de portemonnee thuis laten en genieten van een hapje en een drankje vanaf 14.00 uur. En het Slotbal op maandag de 12e beloofd een spectaculair eindfeest te worden met Marco Schuitmaker (de Engelbewaarder) en Ammar. Voor het Slotbal zijn de kaartjes nog te reserveren via kaieschaiters.nl.

DIGITAAL

De Kaieschaiters zetten dit jaar nog meer in op digitaliseren. Tickets kunnen online worden besteld en digitaal worden bewaard. Mochten er nog kaarten beschikbaar zijn, dan kunnen deze bij de Leutbunker nog digitaal worden besteld. Een kassa is er niet meer. Ook aan de bar betaal je met je pinpas, mobiele telefoon of pinpas. Geen gedoe dus meer met contant geld en consumptiebonnen. Toch cash bij je, haal dan een speciale pas bij het loket en zet daar jouw saldo op.

Alle festiviteiten zijn dus voor het eerst compleet rookvrij. Er zal op gehandhaafd worden, dus help De Kaieschaiters  en laat uw rookwaren thuis.

Heel veel plezier in dit prachtige weekend.

3x Alaaf KV de Kaieschaiters

Ze zijn er klaar voor
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie