Markering wandeltocht Santiago de Compostella Utrecht-Wijk bij Duurstede

3 oktober 2022 om 16:15 Achtergrond Ali van Vemde
Hier kunnen wandelaars een stempel halen
Hier kunnen wandelaars een stempel halen

WIJK BIJ DUURSTEDE De pelgrimstocht naar Santiago de Compostella is al lang niet meer alleen voor mensen met een religieuze achtergrond. Voor velen is het een uitdaging om wandelend of op de fiets deze route af te leggen. Sommigen leggen de route af om na te denken over het leven, maar ook om te genieten van de prachtige landschappen onderweg en cultuurhistorisch erfgoed.

Houtenaar Benno Schotanus legde in 2019 deze pelgrimstocht af en schreef daar een boek over: ‘Het is (zo) ver’. Het boek is uitgegeven bij Boekscout. Tijdens zijn reis hield hij een dagboek bij en samen met de berichten die hij stuurde aan zijn familie en vrienden en zijn herinneringen besloot hij na terugkomst dit boek te schrijven. Ook hij had..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer gemeenten harken grof parkeergeld binnen
PREMIUM
Afbeelding
Kunst Marijn Claes uit Houten speelt in een topstuk met een sterrencast in Theater Aan de Slinger
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Jacco Merkens uit Werkhoven wil zijn fruitteeltbedrijf niet meer laten groeien, maar kwalitatief klaarmaken voor de toekomst
PREMIUM
Afbeelding
Overig Sint rijdt ook in Wijk stilletjes aan heel wat huisjes voorbij
PREMIUM
Afbeelding
Historie Landgoederen en kastelen, het tweede deel van magazine De Kromme Rijn vertelt
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Dominee Arie Huijser: ‘Dood van Maarten sloeg een gat in mijn hart’