PPC Lek en Linge fietstocht
PPC Lek en Linge fietstocht PPC

Fietstoertocht van Wieler Tour Club Cothen

3 september 2021 om 13:00 Routes-en-arrangementen

COTHEN De Wieler Toer Club Cothen organiseert zaterdag 4 september weer haar jaarlijkse Lek en Lingetocht. ,,Vanwege de corona hebben we noodgedwongen de tocht van vorig jaar moeten afzeggen en die van april moeten uitstellen maar zaterdag gaat die dan toch echt door”, aldus de organisatie.

,,Ook dit jaar is WTC Cothen in geslaagd om voor de vele toerfietsers die uit of naar Cothen komen een prachtige tocht langs de rivieren de Lek en de Linge uit te zetten. Deze keer geen bloesem, maar bijna rijp fruit aan de bomen.”

De Lek en Lingetocht is een officieel door de NTFU erkende toertocht. Er kan gekozen worden uit 3 afstanden: 40 km, 75 km en 110 km. De 75 en 110 km routes zijn duidelijk met pijlen aangegeven. De 40 km route is deels gepijld, maar iedere deelnemer krijgt een duidelijke routebeschrijving waarmee de route eenvoudig gevolgd kan worden.

Het spreekt voor zich dat ook voor deze tocht de algemene Corona maatregelen gelden dus: houdt u aan de 1,5 m afstand regel, was/desinfecteer je handen, heb je klachten, blijf thuis.

ROUTES Voor alle afstanden geldt dat er eerst bij Wijk bij Duurstede met de veerpont de Lek wordt overgestoken. Aan de overkant van de Lek gaat de route via rustige Betuwewegen richting Buren. Hier keert de 40 km route om en gaat via Zoelmond weer terug naar Wijk bij Duurstede en Cothen. De 75 en 110 km route gaat richting Geldermalsen. Vanaf hier gaat de route langs de Linge richting Leerdam. Bij Asperen splitsen de twee afstanden.

De 75 km route gaat via de Acquoyseweg richting Culemborg.

De 110 km route gaat verder langs de Linge richting Arkel. Bij Arkel gaat men via Leerbroek en Schoonrewoerd de Diefdijk op en via het Culemborgseveld door Zoelmond en Ravenswaaij terug naar Wijk bij Duurstede en Cothen.

Alle routes gaan grotendeels over autoluwe wegen en fietspaden.

Op de 75 km tocht kom je onderweg éénmaal en tijdens de 110 km tocht tweemaal een controlepost tegen. Hier is het mogelijk om behalve je controlekaart te stempelen ook te genieten van een bakje koffie of een andere consumptie.

De starttijden zijn voor 110 km tussen 8.00 en 9.00 uur, de 70 km tussen 8.30 uur en 9.30 uur en de 40 km tussen 8.30 uur en 10.00 uur.

De kosten bedragen, al naar gelang de afstand 5 euro of 7,50 euro per persoon. NTFU-leden betalen, afhankelijk van de gekozen afstand, 1 euro of 2 euro minder.

Alle deelnemers ontvangen 2 pontkaartjes voor een gratis overtocht met de veerpont van Wijk bij Duurstede.

In tegenstelling tot andere jaren wordt er dit jaar gestart vanaf Sporthal De Rijnsloot, Kersenakker 29, 3945 EH in Cothen.

Voor verdere informatie: www.wtccothen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie