Afbeelding
Fietsen voor mijn eten

Pinkster Fiets Festijn van ‘Fietsen voor mijn eten’

18 mei 2021 om 13:08 Activiteiten

WIJK BIJ DUURSTEDE In het Pinkster Weekend organiseert Fietsen voor mijn Eten Kromme Rijnstreek het Pinkster Fiets Festijn. Op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag zijn leuke fietstochten uitgezet met horeca stops en tips om landwinkels en stalletjes in de regio Kromme Rijnstreek te bezoeken en lekkere lokale producten te kopen.

De terrassen zijn weer open en de regio Kromme Rijnstreek is een prachtige regio om te fietsen. Fietsen voor mijn eten heeft met 10 horeca ondernemers een heel scala aan arrangementen gemaakt. Wat dacht je van een asperge menu of heerlijke wafel met aardbeien uit de streek. Maar je kunt ook kiezen voor een koffie met gebakproeverij of een tagliatelle met dorade (vis)filet als diner. Je fietst kriskras door de Kromme Rijnstreek langs de boomgaarden en de Kromme Rijn, je ziet jong vee in de weilanden en prachtige vergezichten met knotwilgen en de deelnemende horeca ondernemers zijn blij je te ontvangen op hun terras.

Voor elk gezelschap is een passende tocht van 17 tot 35 km en voldoende arrangementen met vegetarische opties. Er zijn maar liefst acht verschillende combinaties gemaakt: zes lunch- en twee dinerroutes. De afstanden staan vermeld op de website, hou er rekening mee dat je zelf naar de start en van het eindpunt naar huis fietst. De kosten zijn € 25 of € 30 en de tickets moet je vooraf aanschaffen voor je arrangement naar keuze zodat de horeca ondernemers weten wie ze kunnen verwachten.

Alle deelnemers krijgen op het vertrekpunt ook nog een leuk goody bag.

Dit zijn de deelnemende horeca ondernemers:

  1. Het Wapen van Odijk, OdijkRestaurant de Ster, SchalkwijkBarista de Dominee (alleen op zaterdag en maandag)Jonkheer de Ram, SchalkwijkTheetuin de Winkel, CothenRUST Pure & Easy, SchalkwijkRestaurant Hajé NieuwegeinBij ons in ’t Goy, ‘t GoyFriet-Fabriek, HoutenIJs en Koek, Langbroek

En dit zijn de routes:

- Asperge diner route

- Twee bruggen lunch route – Korte route

- Route XS (kidsproof) met lunch - vanaf 11.00

- Sluizen lunch route 

- Zie de Lek diner route

- Asperge lunch route

- Cothen met Kromme Rijnlunch route

- Kromme Rijn Fort lunch route 

Alle info is te vinden op de website: https://www.fietsenvoormijneten.nl/evenement/pinkster-fiets-festijn/

Afbeelding
advertentie
advertentie