Fietstoertocht WTC
Fietstoertocht WTC WTC

Fietstoertocht WTC

27 maart 2018 om 09:35 lokaal

COTHEN Op Paaszaterdag 31 maart organiseert de Wieler Toer Club Cothen weer haar jaarlijkse Lek en Lingetocht. Ook in 2018 is WTC Cothen in geslaagd om voor de vele toerfietsers die uit of naar Cothen komen een prachtige tocht langs de rivieren de Lek en de Linge uit te zetten.

De Lek en Lingetocht is een officieel door de NTFU erkende toertocht. Er kan gekozen worden uit 3 afstanden: 40 km, 75 km en 110 km. De 75 en 110 km routes zijn duidelijk met pijlen aangegeven. De 40 km route is deels gepijld maar iedere deelnemer krijgt een duidelijke routebeschrijving waarmee de route eenvoudig gevolgd kan worden. Voor alle afstanden geldt dat er eerst bij Wijk bij Duurstede met de veerpont de Lek wordt overgestoken. Aan de overkant van de Lek gaat de route via rustige Betuwewegen richting Buren. Hier keert de 40 km route om en gaat via Zoelmond weer terug naar Wijk bij Duurstede en Cothen.

De 75 en 110 km route gaat richting Geldermalsen. Vanaf hier gaat de route langs de Linge richting Leerdam. Bij Leerdam splitsen de twee afstanden. De 75 km route gaat via de Acquoyseweg richting Culemborg. De 110 km route gaat verder langs de Linge richting Arkel. Bij Arkel gaat men via Leerbroek en Schoonrewoerd de Diefdijk op en via het Culemborgseveld door Zoelmond en Ravenswaaij terug naar Wijk bij Duurstede en Cothen. Alle routes gaan grotendeels over autoluwe wegen en fietspaden. Op de 75 km tocht kom je onderweg éénmaal en tijdens de 110 km tocht tweemaal een controlepost tegen. Hier is het mogelijk om behalve je controlekaart te stempelen ook te genieten van een bakje koffie of een andere consumptie.

De starttijden zijn voor 110 km tussen 8.00 en 9.00 uur, de 70 km tussen 8.30 uur en 9.30 uur en de 40 km tussen 8.30 uur en 10.00 uur. De kosten bedragen, al naar gelang de afstand, € 4,50, € 5,50 of € 6,50 per persoon. NTFU leden betalen, afhankelijk van de gekozen afstand, € 1,- of € 2,- minder. Alle deelnemers ontvangen 2 pontkaartjes voor een gratis overtocht met de veerpont van Wijk bij Duurstede. De startplaats is bij het Dorpshuis, C.B. Kentiestraat 2 te Cothen. Voor verdere informatie: www.wtccothen.nl

Collecteweek Fonds Gehadicaptensport

WIJK BIJ DUURSTEDE Van 1 tot en met 7 april is de landelijke collecteweek voor Fonds Gehandicaptensport. Duizenden collectanten gaan op pad om zoveel mogelijk geld op te halen voor de gehandicaptensport.

GSV Ook in Langbroek, Wijk bij Duurstede en Cothen wordt in de collecteweek huis aan huis gecollecteerd. De collectanten zijn allen vrijwilligers, een aantal van hen is lid van de Gehandicapten Sport Vereniging (GSV). De GSV organiseert sport en spel voor mensen met een verstandelijke beperking op maandagavond in sporthal Rijnsloot in Cothen. Laat de collectanten niet voor een dichte deur staan en open de deur om een gift in de collectebus te doen. Een deel van de opbrengst krijgt de GSV om de sport- en spelactiviteiten te kunnen uitvoeren.

Zie ook www.fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek

advertentie
advertentie