Een geweldige prestatie
Een geweldige prestatie Ali van Vemde

Volleybaldames SVL1 Langbroek kampioen

19 april 2023 om 09:03 Volleybal Tips van de redactie

LANGBROEK Twee jaar geleden kwam een groep jonge meiden op het idee om een volleybalclub op te richten bij SVL. De drie vrouwen, allemaal jonger dan 30 jaar, trommelden vriendinnen en kennissen op om mee te doen. Het blijkt een succesverhaal. Inmiddels zijn er al bijna 50 leden en afgelopen zaterdag vierde Dames 1 het kampioenschap. Een fantastische prestatie.

Door te flyeren in de omgeving waren er al snel nieuwe aanmeldingen. „We zijn vanuit het niets begonnen in coronatijd,” vertellen Maud Kosterman en Corienne Merkens. „De competitie was uitgevallen. Een aantal van ons trainde al bij verschillende clubs, anderen hadden nog helemaal geen ervaring. Op zoek naar een trainer kwamen we al snel uit bij René van Vianen. De dames waren vasthoudend, zegt René daarover. „Ik ben een training gaan geven om te zien wat voor team het is. Al snel bleek dat de groep en de sfeer erg leuk zijn en er zeker ook talent is.” De leden werden verdeeld in twee teams. Het eerste team traint op maandagavond, dames 2 op dinsdagavond en het beginners en recreanten mixteam op de donderdagavond.”

Wat de club zo leuk maakt is dat het echt gestart is als vriendinnengroep. „Maar we wilden wel echt iets bereiken. Dat resulteerde vorig jaar in een vijfde plek.” De trainer vult aan: „Ik zag al snel dat er meer in zat en daar hebben we ons op gericht. Het klikt met elkaar en van daaruit kunnen we verder bouwen. Ik wil het positieve er uit halen. Het gaat natuurlijk in de eerste plaats om het plezier in het spel.” Inmiddels komen de dames uit de wijde omgeving, onder andere uit Utrecht, Maarssen en Amsterdam.

Supertrots op ons cluppie

Binnen twee jaar al kampioen worden in de 3e klasse Nevobo, dat smaakt naar meer. „We zijn supertrots op ons cluppie. Mooi om te zien hoe de vereniging groeit. We hebben natuurlijk ook een goede trainer.” In het begin van het seizoen werd veel gewonnen, tot aan de winterstop ging het steeds beter. Na de winterstop werden twee belangrijke wedstrijden verloren. Toch lukte het ze om kampioen te worden. De potentie om volgend jaar nog hoger te gaan spelen, is er. „Maar het is wel teamsport en het moet wel passen in elkaar,” aldus de trainer. De groep vrouwen is vrij jong en sommigen hebben naast hun werk een gezin. Voor nu gaat het erg goed, maar nieuwe leden zijn zeker nog welkom. Ervaring en leeftijd spelen geen rol, het gaat om het plezier in het spel.

Maar eerst is deze prestatie zaterdag  gevierd met de leden, sponsoren, familie en vrienden. Op naar het volgende seizoen. Voor iedereen die zelf wil ervaren hoe gezellig het is bij SVL, is er op vrijdagavond 9 juni het volleybal grastoernooi. Kijk voor meer informatie op de website of instagram @svl_volleybal

Ali van Vemde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie