Iedereen is weer van harte welkom bij de seniorenmaaltijd
Iedereen is weer van harte welkom bij de seniorenmaaltijd Dorpshuis Langbroek

Maaltijd en bingo in het Dorpshuis Langbroek

Overig

LANGBROEK Senioren, maar ook jongere mensen die het gezellig vinden om samen te eten en bingo te spelen, zijn van harte welkom op dinsdag 18 oktober in het Dorpshuis. Na een lange periode, waarin door Corona de maaltijden niet konden plaatsvinden, mag het nu weer. Marijke en Anneke organiseren deze avond en hopen dat veel mensen zich aan zullen melden.

Veel mensen hebben een eenzame tijd doorgemaakt. „Wij merken dat na Corona de animo minder is geworden. Sommige mensen zijn nog steeds bang. Juist daarom willen wij deze avond organiseren.” Vanaf 16.30 uur is de zaal open en is er een kopje koffie. Om 17.00 uur wordt de eerste ronde bingo gespeeld. „Dat doen we afwisselend, een gerechtje en een rondje bingo. Het zijn altijd ontzettend gezellige avonden. Dat is ook ons doel, om mensen te verbinden en elkaar te leren kennen.”

Bij de maaltijden is er assistentie van vrijwilligers van Stichting Binding. Ook het Dorpshuis biedt ondersteuning. Anneke helpt al heel veel jaren bij de organisatie: „Het is ontzettend leuk om te doen. Je krijgt er ook veel voor terug. Op een leuke, ongedwongen manier kun je zo dorpsbewoners leren kennen. Als mensen niet zelf kunnen komen omdat ze geen vervoer hebben, is dat geen enkel probleem. We halen ze graag op en brengen ze weer thuis.”

In coronatijd zijn de vaste bezoekers van de seniorenmaaltijd niet vergeten. „We hebben ze regelmatig laten weten dat we aan ze denken door een kaartje of een klein cadeautje.” De kosten voor de maaltijd en gezellige avond bedragen € 12,50. Inschrijven kan bij Marijke Botschuyver, telefoon 06 19960295 of op de intekenlijst op de bar. Als er minder dan vijftien inschrijvingen zijn, kan de maaltijd niet doorgaan.

advertentie
advertentie