Gemeente Wijk bij Duurstede
Gemeente Wijk bij Duurstede Gemeente Wijk bij Duurstede

Vreemde man spreekt kinderen aan in wijken De Heul en Noorderwaard

24 november 2021 om 16:45 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE In de wijken De Heul en Noorderwaard in Wijk bij Duurstede zou een man actief zijn die kinderen op een ‘bijzondere manier’ aanspreekt. Dat laat burgemeester Iris Meerts weten via een post op haar social media. Volgens de burgemeester zijn er de afgelopen dagen al diverse meldingen over binnengekomen.

ONRUST ,,Dit zou vooral in (de omgeving van) de wijken De Heul en Noorderwaard hebben plaatsgevonden. Hoewel er geen sprake is van een strafbaar feit, leidt het wel tot onrust onder ouders en kinderen. Probleem is alleen dat we geen goed signalement van de ‘dader’ hebben.

SIGNALEMENT Politie Wijk bij Duurstede neemt de meldingen serieus en is druk bezig om dit uit te lopen. Burgers kunnen de politie helpen door meldingen door te geven via 0900-8844. Bel alleen 112 bij spoed (strafbare feiten). Geef daarbij een zo duidelijk mogelijk signalement door van de persoon in kwestie. Een goed signalement omvat geslacht, leeftijd, postuur, uiterlijke (specifieke/opvallende) kenmerken, manier van praten (bijvoorbeeld een accent) kleding, attributen (bijvoorbeeld een rugzak), eventueel voertuig, looprichting en manier van lopen.

,,Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om uw kind(eren) te informeren over hoe ze moeten handelen als ze door een dergelijk persoon worden aangesproken”, aldus de burgemeester in haar oproep om alert te zijn.

advertentie
advertentie