Afbeelding
Barry Bosman/Gemeente Wijk bij Duurstede

Terugblik werkbezoek Commissaris van de Koning aan Wijk bij Duurstede

29 oktober 2021 om 15:00 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE De Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht, Hans Oosters, bracht donderdag een werkbezoek aan de gemeente Wijk bij Duurstede. Op het programma stond een gesprek met het college van burgemeester en wethouders over diverse onderwerpen die vallen onder het thema vitaliteit in de gemeente Wijk bij Duurstede. Om vitaal te blijven zijn bijvoorbeeld voldoende woningen en ruimte voor bedrijven nodig. Goede infrastructuur is ook van groot belang. Andere uitdagingen zijn de energietransitie, de duurzaamheidsopgave en het behoud van onze unieke, landelijke omgeving en natuur.

Het gezelschap maakte een wandeling door de hernieuwde wijk De Engk, zodat zichtbaar werd hoe de gemeente in inbreidingslocaties vorm geeft aan vitaliteit, en aan het Kasteelpark. Daarnaast werd een bezoek gebracht aan Stadsbrouwerij De Dikke.

IN GESPREK De Commissaris van de Koning ging ook in gesprek met raadsleden en leden van maatschappelijke organisaties over vitaliteit. Centrale vraag was: hoe kunnen we in onze gemeente het beste wonen, werken en recreëren en gebruik maken van de ruimte die we hebben? Men was het erover eens dat we dit samen moeten vormgeven.

INSPIREREND Zowel burgemeester Meerts als Commissaris Oosters blikten aan het eind van de dag in het Huis van de Gemeente terug op een geslaagde middag. Op dat moment waren ook leden van de Provinciale Staten en de gemeenteraad aanwezig. Iris Meerts gaf aan: ,,Wijk bij Duurstede wordt gezien als een prettige gemeente om in te wonen, werken en verblijven. Daaraan moeten blijven bouwen, niet alleen lokaal maar ook met de regio en de provincie. Daarover hebben we van gedachten gewisseld met de Commissaris. Hij gaf aan dat hij onder de indruk was van de manier waarop wij samen de schouders zetten onder zaken als woningbouw, duurzaamheid en het versterken van de vitaliteit van onze gemeente.”

Afbeelding
advertentie
advertentie