Afbeelding

Natuurwerkdag, ook in Wijk bij Duurstede kan er geklust worden

23 oktober 2021 om 15:00 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is op vrijdag 5 en zaterdag 6 november weer Natuurwerkdag. Ook in Wijk bij Duurstede kan er geklust worden. Tijdens deze dagen kunnen volwassenen en kinderen in het hele land aan de slag met het beschermen en behouden van de natuur en het landschap. Er zijn meer dan 450 natuurklussen om aan mee te doen zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen of bomen aanplanten. Landschap Erfgoed Utrecht helpt bij de organisatie van de activiteiten in de provincie Utrecht.

KLUSSEN In de provincie Utrecht kan er worden gekozen uit 49 klussen. In Wijk bij Duurstede kan men bijvoorbeeld aan de slag met bollen planten, bomen snoeien, broeihopen, egelhuizen en takkenrillen maken bij Stadspark Wijk bij Duurstede (Natuurlijk Heel Leuk) en knotten bij Wolvegat/Langbroekerdijk (Vereniging Natuur en Milieu en IVN Wijk bij Duurstede).

Aanmelden voor een van deze klussen kan via www.natuurwerkdag.nl.

BETERE LEEFOMGEVING ,,Meedoen aan deze grootste vrijwilligersdag in het groen is niet alleen leuk en gezellig. Je draagt ook nog eens een flinke steen bij aan het beschermen en behouden van natuur en landschap. Alles staat dit jaar in het teken van biodiversiteit. De klussen zijn dan ook gericht op het onderhouden en herstellen van de natuur zodat de leefomgeving van planten en dieren verbetert”, aldus de organisatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie