Het team van Duurstede voor democratie
Het team van Duurstede voor democratie Duurstede voor democratie

Duurstede voor Democratie: klaar voor 2022

22 juli 2021 om 10:07 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 13 juli heeft de nieuwe partij Duurstede voor Democratie zich geregistreerd voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De partij wil kiezers aanspreken die zich niet vertegenwoordigd zien in de huidige partijen. Of teleurgesteld zijn in de partij waarop ze stemden.

,,De zittende landelijke partijen zijn vooral landelijk beleid aan het uitleggen aan de Wijkenaren. Duurstede voor Democratie is een lokale vereniging. Er worden geen marsorders uit den Haag of Brussel aangenomen. De partij wil meer macht voor de inwoners, en minder voor de centrale bureaucratie.

De invoering van diftar is een goed voorbeeld hiervan. Stond niet in het coalitieakkoord. Mensen die stemden op de zittende partijen werd in de verkiezingsprogramma’s iets verteld over nascheiding en omgekeerd inzamelen. Het grootste deel van de kiezers heeft dus nooit voor diftar gestemd. De bureaucraten voeren het in en gebruiken het college als marketingmachine die het mag uitleggen. Helaas zijn er meer voorbeelden.

Dat is niet de democratie waar Duurstede voor Democratie voor staat. Door de inwoners meer zeggenschap te geven krijgen ze meer macht. En dus invloed op hun omgeving. De gemeenteraad heeft door deel te nemen in allerlei “samenwerkingsverbanden” zelf haar controle afgestaan, waardoor de inwoners nog minder macht hebben. Er valt een hoop daarin terug te draaien.” aldus Duurstede voor Democratie. 

Vooralsnog lijken er alleen mannen op de lijst te staan.

Op https://duurstedevoordemocratie.nl is het concept verkiezingsprogramma al te vinden.

advertentie
advertentie