De drie havens in Wijk bij Duurstede zijn tevreden over de afronding natuurontwikkeling Lunenburgerwaard - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

De drie havens in Wijk bij Duurstede zijn tevreden over de afronding natuurontwikkeling Lunenburgerwaard

16 jul, 11:15 Natuur en milieu
Buro Glaap
Zo zal de Lunenburgerwaard er na 2022 uitzien.
Zo zal de Lunenburgerwaard er na 2022 uitzien.

WIJK BIJ DUURSTEDE In 2019 is in opdracht van de Provincie Utrecht de natuurontwikkeling van de Lunenburgerwaard van start gegaan. De drie havens hebben zich hierbij als grootste belangenpartij ingezet om het gebied zo in te richten dat natuur en milieu zo goed mogelijk samengaan. Het traject is nu afgerond en er is veel bereikt.

De Lunenburgerwaard maakt deel uit van het gebied Uiterwaarden Nederrijn Rijntakken en valt in het Natura-2000 gebied. Het gaat hierbij om het gebied tussen de Amerongse sluis en het Inundatiekanaal. Watersportvereniging Rijn en Lek is gaan onderzoeken wat dit project betekent voor de leden en het vaar- en recreatiegebied. Samen met de Wijkse Haven en Jachthaven De Lunenburg zijn gesprekken gevoerd met de betrokken instanties, waaronder de Provincie Utrecht, de Gemeente Wijk bij Duurstede, Rijswaterstaat, Utrechts Landschap, Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden en ontwerpbureau Royal Haskoning met het doel om geen vaarwater te verliezen en te zorgen voor een veilige situatie voor de watersport en recreatie. Afgelopen maart zijn formeel ..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven