Afbeelding

Kleine daden, groot verschil: word mantelzorg-ondersteuner bij Stand By Wijk bij Duurstede

20 september 2023 om 09:10 Zorg

WIJK BIJ DUURSTEDE Hallo aanpakker met een warm hart, soms kunnen kleine daden een groot verschil maken in iemands leven. En dat is precies waarom we jou zoeken, laat de organisatie Stand By weten. ,,Ben jij de zorgzame vrijwilliger die een helpende hand kan bieden aan mantelzorgers en hun dierbaren? Dan zoeken we jou voor ons team van Stand By in Wijk bij Duurstede!”

De laatste jaren wordt de druk op de zorg steeds groter, waardoor het aantal mantelzorgers verder toeneemt, maar ook hun zorgtaken. Stand By is een vrijwilligersorganisatie die zich kosteloos inzet om mantelzorgers hierbij te ondersteunen. ,,Mantelzorgers zijn vaak ontzettend toegewijde zorgers. Maar ook zij hebben soms tijd voor zichzelf nodig. En dat is waar jij in beeld komt. Je neemt de mantelzorg tijdelijk over, zodat de mantelzorger even aan zichzelf toekomt. Voor de een is dat sporten of een boodschap doen, voor de ander op familiebezoek of weer eens uit eten. Incidenteel een dagje weg, alles in overleg.’’

JOUW ROL

,,Ondertussen ben jij als ondersteuner bij de dierbare van de mantelzorger. Jouw rol is helemaal afhankelijk van zijn of haar behoeften en wensen. Dit kan variëren van samen een spelletje doen tot een wandeling met de rolstoel naar de markt maken, een stukje fietsen of samen tuinieren. En soms is alleen je aanwezigheid genoeg. Ook zet je zo nodig even een kop koffie of smeer je een boterham. Geen verpleegkundige of huishoudelijke handelingen, de vrijwilliger is er aanvullend op huishoudelijke hulp en thuiszorg.

Kun jij goed omgaan met mensen die extra zorg nodig hebben? Ben je geduldig, empathisch en maak je makkelijk contact? Dan bouw je als mantelzorgondersteuner vaak een bijzondere band op met de mensen die je helpt. Om jou daarbij te ondersteunen organiseren we thema-avonden waar je leert omgaan met verschillende vormen van beperkingen. Ben je klaar om in actie komen voor een medemens in Wijk bij Duurstede? Dan bespreken we graag in een intakegesprek hoe jij mantelzorgondersteuner kunt worden.”

Vragen of direct aanmelden? Neem dan contact op met coördinator Cora Leijtens via 06-27283710. Of mail naar info@standbyduurstede.nl. Kijk ook even op de website www.standbyduurstede.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie