Woonzorginitiatief Hoge Hoffweg betrekken bij woningbouwplannen? - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Woonzorginitiatief Hoge Hoffweg betrekken bij woningbouwplannen?

9 mei, 09:43 Wonen
Thomas van de Weerd
Plan Hoge Hoffweg, dichtbij de binnenstad van Wijk bij Duurstede
Plan Hoge Hoffweg, dichtbij de binnenstad van Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE Een plan voor de bouw van woningen aan de Hoge Hoffweg ligt klaar. Ondernemers zijn enthousiast over het plan, omdat het dicht bij de binnenstad ligt. Ook veel inwoners hebben belangstelling voor dit project, want er zijn al ruim meer inschrijvingen dan het aantal woningen. Toch is dit plan (nog) niet betrokken bij de plannen die er zijn voor De Geer III en Zuidwijk. Door enkele politieke partijen werd tijdens de presentatie van de plannen voor woningbouw deze locatie wel meegenomen als mogelijke locatie. Dat er zo snel mogelijk moet worden gebouwd, daar is iedereen het wel over eens.

Het bijzondere van het plan ‘Woonzorginitiatief Hoge Hoffweg’ is dat hier ruimte is voor ouderen, voor starters, maar ook een woonplek biedt aan bewoners die gebruik maken van de Wet Langdurige Zorg (WLZ), voor zowel complexere zorg als licht verstandelijke beperkingen. Ondernemers en inwoners van Wijk bij Duurstede reageerden enthousiast op het plan en zijn van mening dat dit een ideale woonlocatie is op loop- en fietsafstand van de binnenstad. Aan de gemeente Wijk bij Duurstede vroeg WijksNieuws welke afwegingen worden gemaakt.Ondernemers zien graag woningen op loop- en fietsafstand van de binnenstad omdat dit mede helpt parkeerproblemen te voorkomen. Houdt de gemeente rekening met deze wensen?

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Wijk bij Duurstede heeft zo’n rijke geschiedenis
PREMIUM
Afbeelding
Overig Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Stichting Wijkse Projekten: Mauthausen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; Langbroek, het moeras getemd
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven