Yves Coster en Pieter van der Sleen over de Valentijnsactie
Yves Coster en Pieter van der Sleen over de Valentijnsactie Ali van Vemde

Winkeliers in Wijk delen rozen uit op Valentijnsdag

6 februari 2023 om 11:38 Winkels

WIJK BIJ DUURSTEDE De winkeliers hebben de handen ineen geslagen en een leuke actie georganiseerd op Valentijnsdag. Op dinsdag 14 februari krijgt al het winkelend publiek in de gemeente Wijkbij Duurstede bij hun aankoop een mooie rode roos cadeau.

Meer dan 40 ondernemers nemen deel aan de actie in Winkelcentrum De Heul, Winkelcentrum De Horden, de binnenstad, in Cothen en in Langbroek. Boodschappen doen in meerdere winkels, dan kan er een mooie bos rozen worden verzameld. Een minimum besteding is niet vereist.

Winkelcentrum De Heul organiseert al jaren deze actie. Pieter van der Sleen is de drijvende kracht achter de verschillende acties in dit winkelcentrum. Hij geeft aan: „Ik vind het een heel mooi initiatief dat de actie nu breed georganiseerd wordt en dat ook Winkelcentrum De Horden, de binnenstad en zelfs ook de snackbar in Cothen en het tuincentrum Merkens in Langbroek deze actie omarmen. Zelfs veel kappers en verswinkels doen mee!” Een fantastische dag dus om volop boodschappen te doen en de dag van de liefde op deze manier te vieren.

De deelnemende winkeliers zijn te herkennen aan de poster achter hun etalage raam. De deelraad van het Ondernemersfonds geeft het bestuur een positief advies omtrent de financiering van deze actie en ook de gemeente Wijk bij Duurstede geeft een financiële bijdrage.

Deze Valentijnsactie is ontstaan uit het onderzoek dat recent is gedaan om de binnenstad van Wijk en de andere winkelgebieden levendiger temaken. Dit project heet ‘Vitale binnestad’ en is een samenwerking tussen de gemeente, Joke Twigt, Martine van Amerongen en een onderzoeksbureau. Deze actie is een uitgelezen kans om de winkelgebieden samen te laten werken. Samen met de voorzitter van de winkeliersvereniging binnenstad Yves Coster en Pieter van der Sleen heeft de actie handen en voeten gekregen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie