Een feestelijk verlichte Markt
Een feestelijk verlichte Markt Hanneke

Drie op een Rij: Lokaal inkopen in de kerstperiode

18 december 2020 om 08:41 Corona

WIJK BIJ DUURSTEDE  De ondernemers hebben een zwaar jaar achter de rug. Juist nu, in de drukke kerstperiode, moeten winkels sluiten. Steun is heel erg hard nodig. Daarom is het belangrijk dat er toch lokaal ingekocht wordt. In de winkel lukt dat in veel gevallen nu niet, maar er zijn allerlei creatieve oplossingen voor bedacht; bestellingen via websites met bezorging aan huis of samen met andere ondernemers oplossingen bedenken. Andrea van Dijk van Drive bij Duurstede, Hans de Ligt van ondernemerinwijk en digitaal dorpsplein, Remco Fekkes van de ondernemersvereniging binnenstad Wijk bij Duurstede en Piet van der Sleen van ondernemersvereniging De Heul vertellen erover in Drie op een Rij. In deel 3: Remco Fekkes en Piet van der Sleen.

Ali van Vemde

Remco Fekkes is voorzitter van de ondernemersvereniging binnenstad. Voor de ondernemers komen de nieuwe maatregelen hard aan. „Inkopen is in wijk/cothen/langbroek veilig omdat alle ondernemers alles gedaan hebben om veilig te kunnen winkelen. Zij houden zich aan de gestelde eisen van de GGD en het rijk. Ze houden zich aan de gestelde hoeveelheid mensen in de winkels, houden gepaste afstand en uiteraard mondkapjes. Alle winkeliers doen er alles aan om iedereen duidelijk te maken dat iedereen veilig kan winkelen door middel van hun eigen website, fb, Instagram etc. Klanten bestanden worden gemaild om te laten zien wat zij allemaal doen zodat het voor iedereen veilig is om juist die plaatselijke ondernemers te steunen in deze moeilijke bizarre tijden. Sommige ondernemers hebben een website waar klanten kunnen bestellen. Maar ook via Facebook en private shopping kunnen de klanten aan de artikelen komen welke zij verkopen. Bestellingen kunnen verstuurd worden naar de klanten maar ondernemers laten deze ook bezorgen als de klant dit wil. Alle ondernemers hebben hun winkel versierd met kerstverlichting en aanverwante artikelen om toch een kerst gevoel te creëren. De stad is wederom versierd met kerst verlichting. Dit geeft ook het juiste gevoel. Tevens zijn wij als ondernemers een actie gestart om de inwoners lokaal te laten shoppen. Dit in samenwerking met zowel de horeca als lokale ondernemers.”

Voorzitter van winkelcentrum De Heul, Piet van der Sleen, benadrukt dat veiligheid voor de klant altijd voorop staat. „Winkelcentrum De Heul is relatief klein, maar dus zeer overzichtelijk. De winkels en horeca zijn corona-proof ingericht en  het dragen van een mondkapje is verplicht. Het aantal klanten in de winkel is geregeld op basis van de 1,5 meter regel. Bij afhalen bij Lucky House geldt dat vooraf moet worden besteld om de wachttijd te bekorten. Via de website en facebook van de ondernemers wordt de klant geïnformeerd over het maken van afspraken, het doen van bestellingen en het al of niet bezorgen van bestellingen. De mogelijkheid tot online of telefonisch bestellen wordt benut inzake laten bezorgen of afhalen om de wachttijd te bekorten en zo het contact tussen de klanten te minimaliseren. Bij De Heul is er (nog) geen mogelijkheid om centraal bestellingen te doen. Het kerstgevoel moet vooral bij de mensen zelf vandaan komen. De ondernemers dragen daaraan bij door hun winkel zo gezellig en sfeervol mogelijk aan te kleden en ook het plein van het winkelcentrum is feestelijk verlicht. Doe nu ook vooral je inkopen lokaal, de ondernemers hebben dit heel hard nodig.”

  1.                                  
Winkelcentrum De Heul in kerstsfeer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie