Het bewegwijzeringsbord wordt onthuld
Het bewegwijzeringsbord wordt onthuld Gemeente Wijk bij Duurstede

Nieuwe borden wijzen bezoekers in centrum Wijk bij Duurstede de weg

Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE In het centrum van Wijk bij Duurstede staan nieuwe bewegwijzeringsborden. Deze wijzen bezoekers de weg naar toeristische plekjes en het winkelgebied. De borden staan in en om de oude binnenstad. Wethouder Wil Kosterman was zaterdag aanwezig bij de symbolische onthulling van één van de nieuwe wegwijzers. Twee ondernemers uit het centrum zetten zich samen met de centrummanager in voor deze vervanging. De beide ondernemers verrichtten samen de onthulling.

STARTSEIN 13-DAAGSE KERST BIJ DUURSTEDE THEMAWEKEN Van 12 tot en met 24 december zijn er allerlei leuke kerstacties in de hele gemeente Wijk bij Duurstede. Dat geldt voor het centrum van Wijk bij Duurstede, winkelcentrum De Heul en in Cothen en Langbroek. Deze 13-daagse ‘Kerst bij Duurstede themaweken’ komt in plaats van de gebruikelijke kerstmarkt. Zoals altijd zou die markt dit weekend zijn gehouden. Wegens corona ging deze niet door. De ondernemers bleken creatief genoeg te zijn om de inwoners en bezoekers toch te verrassen bij hun bezoek aan hun winkels.

Toeristen hoeven geen afslag meer te missen naar gezellige winkels en winkelstraten. Wethouder Wil Kosterman, wethouder Stadspromotie, was aanwezig bij de onthulling van de wegwijzer op de hoek van de Peperstraat en het Kerkstraatje/Open Hof. „Het is fijn dat de bezoekers van onze historische binnenstad via eigentijdse borden de weg weten te vinden. De bemoste bordjes van voorheen die ook nogal eens de verkeerde kant uitwezen, zijn hiermee gelukkig verleden tijd. Op de plek waar ik nu sta, was nooit een bord. Daardoor misten toeristen wel eens de route naar de molen of de haven. En bleef de rest van de sfeervolle Peperstraat onbekend.” De wethouder is erg te spreken over de nieuwe bewegwijzering: „Ik ben de twee ondernemers en de centrummanager dankbaar, dat zij zich zo inzetten voor deze vervanging!” Die twee ondernemers zijn Remco Fekkes en Stefka Cankov. Beiden hebben een winkel in het oude stadscentrum.


De bewegwijzering was een van de actiepunten uit het Plan van Aanpak Stadspromotie.

Toeristen kunnen zo nog beter hun weg vinden
Duidelijke borden wijzen de weg
advertentie