Het Oude Raedthuys in food ondernemer van het jaar 2020
Het Oude Raedthuys in food ondernemer van het jaar 2020 Ali van Vemde

Hizi Hair, Shoeby en Het Oude Raedthuys ondernemers van het jaar

Winkels

WIJK BIJ DUURSTEDE Wat was 2020 een bijzonder jaar, zeker ook voor ondernemers. Winkels en horeca moesten hun deuren sluiten. Een moeilijke tijd brak aan en duurt nog steeds voort. Maar, in deze tijd is ook gebleken dat ondernemers creatief en flexibel zijn. Dat is dan ook de reden voor de organisatie van de ‘Ondernemer van het jaar’, ondernemerinwijk.nl, om deze verkiezing juist nu door te laten gaan.

door Ali van Vemde

Via de website kon worden gestemd en kon een review worden geschreven. Deze twee criteria bepaalden de uiteindelijke winnaar. Dit jaar namen de acht genomineerde maandwinnaars het tegen elkaar op. In vier weken tijd werden 1.230 stemmen geteld en ruim 500 reviews geschreven. Organisator Hans de Ligt: „Dit leverde veel hartverwarmende feedback op over hun favoriete, lokale ondernemer.”

Dinsdagavond was de bekendmaking van de ‘Ondernemer van het Jaar’. Via Facebook Live, gaf De Ligt het woord aan burgemeester Iris Meerts. Zij liet weten onder de indruk te zijn van de veerkracht van de ondernemers en stak hen een hart onder de riem. „Hou vol, ik hoop jullie snel in het echt te mogen ontmoeten en te kunnen knuffelen.”

NIET ÉÉN MAAR DRIE ONDERNEMERS VAN HET JAAR En toen kwam het moment waarop de winnaar bekend zou worden gemaakt. De Ligt: „Het was zo’n bijzonder jaar dat in feite iedereen op het podium thuishoort. Daarom is er besloten niet één maar liefst drie ondernemers van het jaar uit te roepen. In de categorie Food was dit Nick van der Linden van het Oude Raedthuys; in de categorie Fashion Nathalie van Vulpen van Shoeby Wijk bij Duurstede en in de categorie Beauty Judith Lourens van Hizi Hair. Dat ze deze prijs echt verdiend hebben is terug te lezen op hun pagina op ondernemerinwijk. Niet alleen hadden ze de meeste stemmen, maar ook prachtige reviews.”

PRIJSOVERHANDIGING Een gezellige bijeenkomst voor de genomineerde ondernemers zat er dit keer helaas niet in. Om er toch een feestelijk moment van te maken, bood burgemeester Iris Meerts spontaan aan de volgende dag de ondernemers te gaan feliciteren en een lokaal bosje bloemen te overhandigen. Door Van der Linden, Van Vulpen en Lourens werd dit bijzonder op prijs gesteld. Ondanks het moeilijke jaar blijven ze positief en zullen ze er voor hun klanten zijn, zodra het weer kan.

De wens van iedereen is dat volgend jaar weer een ‘echte’ verkiezing met veel bezoekers kan worden gehouden. Ondernemers kunnen nu al in aanmerking komen om ‘ondernemer van de maand’ te worden en zich in het rijtje Stijl*Fotografie (2017), Sandra Bruggers Pedicure Praktijk (2018), Bakkerij Lakerveld (2019) en nu dus deze drie toppers, voegen.

Shoeby is fashion ondernemer van het jaar 2020
Hizi Hair is beauty ondernemer van het jaar 2020
advertentie
advertentie