Wethouder Jeroen Brouwer na ondertekening van het convenant
Wethouder Jeroen Brouwer na ondertekening van het convenant Gemeente Wijk bij Duurstede

Ook Wijk bij Duurstede gaat voor goede, recreatieve routes

29 november 2022 om 13:32 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Samenwerken voor goede recreatieve fiets-, wandel- en vaarroutes in de provincie Utrecht: Wijk bij Duurstede gaat ervoor. Per 1 januari 2023 zijn het beheer, onderhoud, de ontwikkeling en informatievoorziening van het recreatieve routenetwerk zeker gesteld. Net als eerder blijven 26 Utrechtse gemeenten en de provincie Utrecht zich inzetten voor het beheer van al die Utrechtse routes. Dat doen zij samen met Routebureau Utrecht. Reden voor deze hernieuwde samenwerking is dat Recreatie Midden-Nederland (RMN) ophoudt te bestaan. Routebureau Utrecht is als uitvoeringsorganisatie nu nog onderdeel van RMN.

Wethouder Jeroen Brouwer (recreatie): “Door goede routenetwerken genieten onze inwoners en toeristen van het afwisselende Utrechtse landschap. En een breed routenetwerk levert onze lokale (horeca)ondernemers extra klanten op. Wij zijn blij dat we hiervoor blijven samenwerken met andere Utrechtse gemeenten, de provincie en Routebureau Utrecht. Daardoor houden we samen onze fiets-, wandel- en vaarroutes goed.”

ROUTEBUREAU UTRECHT AANSPREEKPUNT ROUTEGEBONDEN RECREATIE Routebureau Utrecht is nu nog onderdeel van Recreatie Midden-Nederland (RMN). Het is het centrale aanspreekpunt voor ‘routegebonden recreatie’. Het bureau verbindt partijen aan elkaar, die zich bezighouden met recreatieve routes. Bijvoorbeeld de provincie, gemeenten, routeontwikkelaars en landgoedeigenaren.

NIEUWE ORGANISATIE Door de aanstaande opheffing van Recreatie Midden Nederland (RMN) moest Routebureau Utrecht op zoek naar een nieuwe organisatievorm. Vanaf 1 januari 2023 wordt het bureau ondergebracht bij de provincie Utrecht.

SAMENWERKING OPNIEUW BEVESTIGD De portefeuillehouders recreatie van alle gemeenten en de provincie Utrecht ondertekenden een convenant. Dat deden zij tijdens het bestuurlijk overleg op 25 november. Hiermee gaven zij aan de routenetwerken in de provincie Utrecht ook voor komende jaren zeker te stellen.

De groep bestuurders die het convenant tekenden
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie