Karin Sluyzer van de VVV over vakantie houden in de Kromme Rijnstreek
Karin Sluyzer van de VVV over vakantie houden in de Kromme Rijnstreek Karin Sluyzer

Drie op een Rij: Hoe ziet de vakantie 2021 er uit? Karin Sluyzer van de VVV Krommerijnstreek over leuke uitjes

20 juli 2021 om 09:58 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor de rubriek Drie op een Rij vragen we drie verschillende mensen om hun mening te geven over hetzelfde onderwerp. Deze week is het thema: vakantie in 2021, wat gaan we doen? Blijven de Nederlanders thuis, gaan ze naar een andere provincie of gaan ze toch naar het buitenland. Ageeth Vernooij van Theetuin De Winkel in Cothen, vestigingsmanager van de VVV Krommerijnstreek Karin Sluyzer en Cees Nieuwendijk van Travel XL over hun ervaringen. In deel 2: Karin Sluyzer

door Ali van Vemde

Vakantie in de Krommerijnstreek is geliefd. „Van ondernemers horen we dat de hotels, campings en de B&B’s in de streek vrij vol zitten,” zegt Karin Sluyzer. „Men durft het dus zeker wel aan om op vakantie te gaan. Ook kan je concluderen dat men meer in eigen land op vakantie gaat. Zeker gebieden waar veel rust en ruimte is, worden volop bezocht. Bij de VVV verwachten we dat grote stedenbezoek minder populair is. Sinds de VVV winkels weer open mochten eind mei is het elke maand drukker geworden. Het zijn echt niet alleen de locals die binnen komen, maar zeker ook mensen van buiten de streek. De VVV buiten-activiteiten zijn ook alweer opgestart, men kan bijvoorbeeld varen op de Kromme Rijn, stadswandelingen met een gids doen en binnenkort ook met het Vikingschip varen. De vrijwilligers zijn druk met het boeken van deze uitstapjes.”

UITGAANSTIPS Als tips geven ze dan ook bij de VVV aan om een bezoek te brengen aan Wijk bij Duurstede en dan een stadswandeling te doen, al dan niet met een gids. „Verder raden we altijd aan te wandelen of te fietsen door de gehele streek. We hebben daarvoor prachtige, nieuwe knooppuntenkaarten: de fietskaart en de wandelkaart. Deze beide kaarten zijn gratis verkrijgbaar bij onder andere de VVV winkels in Wijk bij Duurstede en Houten. Er is van alles te beleven als je wandelt of fietst door de Kromme Rijnstreek; door de weidse natuur, langs het water, langs kastelen of forten. Door het vernieuwde wandelknooppuntennetwerk is dat ideaal en kan je niet verdwalen. Verder staan vele uitjes op onze Uitagenda en raden we mensen altijd aan daar een kijkje op te nemen: www.vvvkrommerijnstreek.nl/uitagenda”

CORONA Ook bij de VVV wordt zo goed mogelijk bijgehouden wat de coronamaatregelen zijn. Sluyzer: „Dit kunnen de balievrijwilligers je vertellen. Ook wij zoeken veel informatie online op. Dat raden we iedereen aan. Er is ook een online druktemonitor van de provincie Utrecht. Voor de Krommer Rijnstreek is dit vooral van belang voor Amelisweerd, Rhijnauwen en Down Under. Dit is te vinden op www.druktemonitorutrecht.nl Eigenlijk is er best veel mogelijk, alleen gelden er vaak een paar restricties. Ik zou zo zeggen: laat je hier niet teveel door weerhouden, informeer jezelf, trek er op uit, verblijf lekker veel buiten. Zorg dat je mobiel bent en dat je, als je het te druk vindt of twijfelt gemakkelijk je eigenlijke verblijfplaats in alle rust kan opzoeken. Dat geldt voor dit moment, maar het kan natuurlijk zijn dat de regels alsnog verscherpen.”

VAKANTIE Zelf durft Sluyzer het zeker aan om op vakantie te gaan. „Het is ook veel te leuk om niet te doen! Ik verblijf twee weken in de provincie Utrecht op een camping met m’n dochter en zal daarna nog een weekje Frankrijk doen met m’n geliefde. Ik heb geen favoriete bestemming. Vakantie hebben is sowieso fijn, ik vermaak me altijd!”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Mooie plekjes in de Kromme Rijnstreek
advertentie
advertentie