Coos van den Hoek neemt in de Wijkse haven de fiets- en wandelkaart in ontvangst
Coos van den Hoek neemt in de Wijkse haven de fiets- en wandelkaart in ontvangst Ali van Vemde

VVV Kromme Rijnstreek zet omgeving op de kaart

2 juni 2021 om 09:53 Recreatie

REGIO Dat de Kromme Rijnstreek prachtig is, dat weten de bewoners al lang. Het afwisselende landschap, de leuke en leerzame activiteiten en mooie initiatieven maken het tot een fijne omgeving om te wonen. Om ons gebied ook aan anderen te laten zien, doet de VVV Kromme Rijnstreek er alles aan om toeristen te wijzen op de mooiste plekjes en activiteiten.

door Ali van Vemde

Afgelopen week zijn de eerste nieuwe wandel- en fietskaart van de Kromme Rijnstreek overhandigd aan Coos van den Hoek, de initiatiefnemer voor de bouw van het Vikingschip in Wijk bij Duurstede. Drie jaar lang is er gebouwd aan het schip dat nu in het water ligt en binnenkort de eerste vaartochten met publiek gaat maken. „Dit is prima te combineren met een fiets- of wandelroute,” zegt Van den Hoek. „Er is heel veel mogelijk. Bijvoorbeeld de heenreis op de fiets of wandelen en dan met het Vikingschip of de Krommerijnder terug. Maar ook een combinatie met een stadswandeling is zeer de moeite waard.”

„Met het Vikingschip en de nieuwe wandel- en fietskaart koppelen we het wandelen en fietsen aan het varen in de Kromme Rijnstreek,” vult Martine van Amerongen van de VVV Kromme Rijnstreek aan. „Er worden 25.000 van deze kaarten verspreid in de Kromme Rijnstreek, een deel van Rivierenland en de Utrechtse Heuvelrug. Deze kaarten zijn mede tot stand gekomen door een samenwerking met het Routebureau Utrecht.” Niet alleen zijn prachtige routes aangegeven, maar ook geeft de kaart informatie, nuttige adressen en vertelt het verhaal van de Kromme Rijnstreek.

Vakantie in eigen land is sinds corona erg populair geworden. Mensen houden weer vakantie in eigen land en ontdekken hoe mooi het hier eigenlijk is. „Als VVV willen we graag laten zien hoe leuk een dagje uit in de Kromme Rijnstreek is. Daarom ook is er een intensieve samenwerking binnen Visit Utecht Region. Afgelopen maand hebben we met de hele regio Utrecht op de digitale fiets- en wandelbeurs gestaan. Enkele weken geleden waren Bas Smit en Nicolette van Dam op bezoek voor hun boek ‘Nederland heeft Alles’, een boek waarin ze de mooiste plekjes van ons land vastleggen. Hierin krijgt Wijk bij Duurstede volop de aandacht. Ook bezocht het duo Verdronken Bos in de gemeente Houten.

Vorig jaar heeft de VVV een succesvolle campagne gevoerd om een dagje uit in de Kromme Rijnstreek te promoten en hier vakantie te vieren. „Met deze actie hebben we mooie resultaten geboekt en dat zullen we dit jaar zeker herhalen. Steeds meer zien we het belang van samenwerking, bijvoorbeeld nu met het landelijke thema op gebied van recreatie en toerisme ‘Ode aan het Landschap’.  In onze regio is het door het team van Nieuwe Hollandse Waterlinie geadopteerd tot Ode aan de Hollandse Waterlinies. Zo is er een heel mooi programma van activiteiten ontwikkeld om de Hollandse Waterlinies breed onder de aandacht te brengen. Op www.odeaandehollandsewaterlinies.nl is te zien welke activiteiten in de Kromme Rijnstreek zijn gepland.” Van Amerongen benadrukt dat dit allemaal niet mogelijk is zonder de actieve vrijwilligers in Wijk bij Duurstede en in Houten.

Kijk voor alle activiteiten in de omgeving op www.vvvkrommerijnstreek.nl Op deze website staan alle activiteiten en uitjes in de omgeving vermeld. De wandel- en fietskaart is onder andere gratis af te halen bij de VVV.

advertentie
advertentie