Marijke en Joop Mocking
Marijke en Joop Mocking 't Boomgaardje

Drie op een Rij: Joop en Marijke Mocking van ‘t Boomgaardje over vakantie houden in Wijk bij Duurstede

18 mei 2021 om 11:40 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Voor de rubriek Drie op een Rij vragen we drie verschillende mensen om hun mening te geven over hetzelfde onderwerp. Deze week is het thema: waarom vakantie houden in Wijk. Martine van Amerongen van de VVV Krommerijnstreek, Joop en Marijke Mocking van minicamping ‘t Boomgaardje en Randy en Walenka Veldhuizen van Bed & Brood de Vogelpoel vertellen waarom de stad zo geliefd is. In deel 1 Martine van Amerongen van de VVV, nu Joop en Marijke Mocking van minicamping ‘t Boomgaardje.

door Ali van Vemde

Joop en Marijke Mocking van minicamping ‘t Boomgaardje aan de Wijkersloot horen dagelijks van vakantiegangers hoe mooi Nederland eigenlijk wel is. „2021 wordt voor de campings een goed jaar, want heel veel mensen blijven door corona in eigen land en reserveren vroegtijdig een plekje. Veel mensen die naar Wijk bij Duurstede komen blijven enkele dagen, een aantal blijft wat langer en melden ons dat ze het een erg mooie streek vinden. Vaak wisten ze dit niet of verwachtten dit niet van tevoren.”

Leuke tips geven is voor Mocking geen probleem. „We hebben eigenlijk alles. Kastelen, rivieren, pontjes, bossen, landbouw, veeteelt en fruitteelt (bloesem), behalve de zee! Deze week hebben we van de VVV prachtige fiets- en wandelkaarten van de Kromme Rijnstreek ontvangen. Een goede manier om deze streek nog meer te promoten. Ook hebben we zelf tal van fietsroutes vanaf onze camping waar de gasten graag gebruik van maken.”

Alle gasten zijn over het algemeen positief over Wijk bij Duurstede. „Onze gasten vinden Wijk een pittoresk en historisch stadje met een hele leuke sfeer. Vooral de binnenstad, kasteel, molen en haven zijn favoriet. De terrassen worden veelvuldig bezocht en mensen gaan, als het kan, graag een hapje eten in het centrum. De afgelopen tijd werd er heel veel eten bezorgd op de camping van lokale restaurantjes in Wijk bij Duurstede en Cothen.

Iedere winter promoot de familie Mocking Wijk bij Duurstede door deel te nemen aan vier vakantiebeurzen van de SVR (Stichting Vrije Recreatie). Deze beurzen worden op vier plaatsen in het land gehouden en per beurs komen er ongeveer 10.000 bezoekers. „Wij staan daar met een kraam met een maquette van de camping en allerlei foldermateriaal van Wijk bij Duurstede en deze streek. Achter de kraam hebben we dan een grote banner van 2x3m met de tekst KOM NAAR WIJK BIJ DUURSTEDE en diverse foto’s van het rivierengebied, de Kromme Rijnstreek en Heuvelrug (bloesem, kersen, molen, kastelen, rivieren). Afgelopen voorjaar was het digitaal georganiseerd, iedere camping had een eigen promotiefilmpje gemaakt en werd zo op de website van de SVR gepresenteerd. Maar we promoten Wijk bij Duurstede natuurlijk ook met het diverse foldermateriaal dat we deels van de VVV ontvangen en zelf ophalen. Ook vertellen we aan de mensen wat ze kunnen zien, onder andere het kasteel, de kerk op de Markt, de haven en natuurlijk dat we de enige molen van Europa hebben waar je onderdoor kunt rijden!

advertentie
advertentie