Een stembureaulid in gesprek met Oosters en Meerts
Een stembureaulid in gesprek met Oosters en Meerts Gemeente Wijk bij Duurstede

Commissaris van Koning Oosters bezocht stembureau Wijk bij Duurstede

15 maart 2023 om 21:02 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Aan het begin van de avond ontving burgemeester Iris Meerts commissaris van de koning Hans Oosters op het stembureau op het Wijkse gemeentehuis. Hans Oosters maakte vandaag een tour door de hele provincie Utrecht en deed daarbij 26 gemeenten aan. Een behoorlijke marathon van zo’n 300 km. Om 7.30 uur startte hij in zijn eigen gemeente Vijfheerenlanden om tegen 21 uur in de stad Utrecht te eindigen.

Burgemeester Iris Meerts: ,,Vanaf het moment dat de stembureaus openden, is het overal druk geweest en was de sfeer er prima. Locaties zoals het Ewoud & Elisabeth Gasthuis en scholen waren weer open, wat een gezellige drukte gaf.”

Commissaris Hans Oosters: ,,Waar ik ook kwam, in de hele provincie is de opkomst hoog. Het toont de grote betrokkenheid bij de politiek op dit moment. We hebben een eer hoog te houden: bij de vorige verkiezingen voor Provinciale Staten had onze provincie de hoogste opkomst. Het zou mooi zijn dat te evenaren.”

Iris Meerts voegde toe: ,,In onze gemeente leveren we daar een forse bijdrage aan.”


 Commissaris en de burgemeester spreken met de Wijkse Marjanne Janusch, coördinator van de verkiezingen - Gemeente Wijk bij Duurstede

Kuun Jenniskens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie