Wethouder Hans Buijtelaar en burgemeester Iris Meerts (archief, bij installatie Buijtelaar juni 2021)
Wethouder Hans Buijtelaar en burgemeester Iris Meerts (archief, bij installatie Buijtelaar juni 2021) Griffie Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede biedt Oekraïense vluchtelingen de helpende hand

25 februari 2022 om 14:31 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Met grote overmacht is Rusland haar buurland binnengevallen en er is sprake van oorlog op het Europese continent. Burgemeester Iris Meerts: ,,Net als velen in de rest van de wereld, zijn ook wij in Wijk bij Duurstede geschokt door de beelden en berichten vanuit Oekraïne. We voelen ons machteloos tegenover deze ongekende agressie en het intense verdriet. Deze geweldsdaad brengt veel menselijk leed met zich mee: verlies van bezit, verlies van land en in het ergste geval verlies van leven.” Oekraïners zijn massaal op de vlucht geslagen uit vrees voor het leger van Poetin. Velen zijn of worden dakloos en zullen elders nieuw onderdak nodig hebben.

Hans Buijtelaar (wethouder Wonen): ,,Bij een tragedie zoals deze, slaat iedereen de handen ineen. Ook het college voelt collectief de verantwoordelijkheid om een inspanning te leveren, passend bij de Wijkse draagkracht. Dit hebben we gedaan bij de oproep van het Rijk voor versnelde huisvesting van statushouders en dat doen we nu weer. Wijk bij Duurstede steekt de helpende hand uit bij de opvang van oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne. Opvang in de regio zien wij als een opvang in Europa. We zijn graag bereid om een bijdrage te leveren in de vorm van tijdelijke huisvesting in afwachting van een definitieve woonplek.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie