Henk Vreeswijk in januari 2019 als wethouder van Scherpenzeel
Henk Vreeswijk in januari 2019 als wethouder van Scherpenzeel Wouter van Dijk

Voordracht Henk Vreeswijk als wethouder van Wijk bij Duurstede

12 juli 2021 om 18:28 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Het bestuur van de Wijkse Protestant-Christelijke Groepering (PCG) draagt de heer Henk Vreeswijk (62 jaar) voor als wethouder in de gemeente Wijk bij Duurstede. Hij volgt Hans Marchal op, die per 1 september 2021 zijn functie neerlegt. Vreeswijk was van 2011 tot 2019 SGP wethouder in de gemeente Scherpenzeel en daarvoor was hij 6 jaar wethouder in de gemeente Neder-Betuwe.


PCG-voorzitter Janco Pitlo: ,,We zijn blij dat we Henk Vreeswijk, met zijn kennis en ervaring, bereid hebben gevonden om Hans Marchal op te volgen.” Burgemeester Iris Meerts is blij dat er zo snel een opvolger voor Hans Marchal gevonden is: ,,We staan als gemeente voor belangrijke uitdagingen. Het is prettig dat we daar met een compleet college van B&W de schouders onder kunnen blijven zetten.” De PCG draagt Vreeswijk als wethouder voor aan de raad. In de raadsvergadering van 14 september 2021 wordt hij dan benoemd en beëdigd.


Henk Vreeswijk woont in Dodewaard, is getrouwd en vader van twee zoons en één dochter. Hij werd in 2002 wethouder in de gemeente Kesteren, wat later de gemeente Neder-Betuwe werd. In de periode 2011 tot 2019 was hij wethouder in Scherpenzeel.

 
‘Ik kijk er naar uit om voor de gemeente Wijk bij Duurstede aan de slag te gaan en me snel te verdiepen in wat er leeft. Dat doe ik op verschillende manieren. Ik ben zeker ook van plan om veel op pad te gaan. Zo kan ik persoonlijk met mensen in gesprek gaan en luisteren naar wat ze bezighoudt,’ aldus Henk Vreeswijk.

De nog te benoemen opvolger van Hans Marchal, Henk Vreeswijk
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie