Jeroen Brouwer
Jeroen Brouwer Ankie Meutgeert
TERUG- EN VOORUITBLIKKEN MET...

Wethouder Jeroen Brouwer

31 december 2022 om 10:10 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE In deze rubriek Terug- en vooruitblikken met... kijken we zo rond de jaarwisseling met de acht fractievoorzitters, de vier wethouders en de burgemeester terug op 2022. Op 31 mei werd door zeven partijen een raadsbreed akkoord ondertekend, de achtste partij Burgerbelangen tekende (nog) niet. Wat zien Wijkse politici en bestuurders als het meest indrukwekkende moment van 2022? Hoe kijkt Jeroen Brouwer (SP) naar 2023; heeft hij goede voornemens, of zichzelf misschien bepaalde doelen gesteld?

door Kuun Jenniskens

Jeroen Brouwer zegt dat het met een verkiezingsjaar het altijd rennen en vliegen is. Hij vindt dat leuk en het geeft hem energie - net als het gegeven dat partijen tot een gezamenlijke raadsagenda zijn gekomen. Zijn persoonlijke hoogtepunt van 2022 is: ,,Dat ik de eer heb om weer op een wethouderszetel plaats te nemen. Dat kwam totaal onverwacht omdat de SP in zetelaantal terugging van drie naar twee. De installatie op 21 juni is voor mij persoonlijk echt een hoogtepunt geweest. Het deed me echt wat dat ik het vertrouwen kreeg als wethouder.”

Voor 2023 heeft Jeroen Brouwer gezinnen voor ogen die te kampen hebben met energiearmoede, en boeren die zitten met stikstofproblematiek, maar ook met omwonenden van de Bosscherwaarden - allemaal onderwerpen waar hij verantwoordelijk voor is en die hij in 2023 tot een zo goed mogelijk einde wil brengen. Jeroen Brouwer: ,,Het betreft verschillende niveaus, waar rijk en provincie ook een rol spelen. Om wat te doen aan energiearmoede krijgen we samen met het maatschappelijk middenveld van Wijk bij Duurstede in korte tijd van alles voor elkaar - zoals de KlantenSpaarpas en de Wijkse Warme Winter. Het is mooi dat we maatschappelijke partijen zo weten te verbinden dat we er samen voor Wijk kunnen zijn.”

Jeroen Brouwer is geboren en getogen Wijkenaar en zit sinds 2006 in de raad en was van 2016 tot 2018 wethouder, en nu dus weer. Zijn hobby is veel lezen over geschiedenis. Muziek luisteren is belangrijk, net als biografieën van pophelden lezen. Oude rockers zijn favoriet, zoals Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Johnny Cash - en ook nog veel herrie zoals punkrock (en nog veel erger, aldus Brouwer zelf). 

advertentie
advertentie