Jan Kuiper
Jan Kuiper Ankie Meutgeert
TERUG- EN VOORUITBLIKKEN MET...

Wethouder Jan Kuiper

29 december 2022 om 10:10 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE In deze rubriek Terug- en vooruitblikken met... kijken we zo rond de jaarwisseling met de acht fractievoorzitters, de vier wethouders en de burgemeester terug op 2022. Op 31 mei werd door zeven partijen een raadsbreed akkoord ondertekend, de achtste partij Burgerbelangen tekende (nog) niet. Wat zien Wijkse politici en bestuurders als het meest indrukwekkende moment van 2022? Hoe kijkt Jan Kuiper (CDA) naar 2023; heeft hij goede voornemens, of zichzelf misschien bepaalde doelen gesteld?

door Kuun Jenniskens

Het college bestaat deze periode uit vier wethouders, voorheen waren dat er drie. Dit brengt met zich mee dat er in het Huis van de Gemeente geen eigen kantoor is voor Jan Kuiper: ,,Ik vind dat niet erg, het is aan mij niet besteed - ik ben heel geschikt als nomade. Overal is wel een bureautje te vinden, of anders een plek op de gang.”

Hoogtepunt voor 2022 voor Jan Kuiper is het gegeven dat hij toch weer wethouder kon worden: ,,Lange tijd was dat onzeker omdat het CDA in Nieuwegein niet in het college kwam. Dat Wijk bij Duurstede mij vervolgens vroeg, en ik een enorme klik ervaarde, was een heel bijzonder geschenk. Ook het werken met een raadsakkoord sprak mij heel erg aan.”

De opvang van de asielzoekers was verder een mooi moment: ,,Ook omdat het een moeilijk moment was. Moeilijke momenten zijn momenten waarop je elkaar goed leert kennen.”

Kuiper wil in 2023 een groot knelpunt oplossen dat momenteel speelt bij het leerlingenvervoer: ,,De vertragingen bij het vervoer van leerlingen lopen op (97 in aantal), terwijl dit geen leerlingen zijn die gemakkelijk omgaan met veranderingen. Ze moeten soms te lang wachten, dan weer wisselt de chauffeur, of zitten ze met een andere samenstelling in de bus. Dat komt door het personeelstekort in de vervoerssector. Als gemeente moeten we deze kinderen goed bedienen en hun ouders ontzorgen. Maar de oplossing heb ik nog niet op zak, daar zijn we druk mee, het is heel complex.”

Op 21 juni 2022 werd Jan Kuiper in Wijk bij Duurstede als wethouder geïnstalleerd, hiervoor was hij sinds 2018 wethouder in Nieuwegein, waar hij ook woont. Als sociologisch econoom was hij lange tijd zelfstandig organisatieadviseur. Kuiper houdt van zo primitief mogelijk kamperen, met een klein kruiptentje zonder voorzieningen midden in het bos. Veel plezier beleeft hij als tenor in een kerkkoor, in deze tijd met christmas carols.

advertentie
advertentie