Hans Buijtelaar op de schaats
Hans Buijtelaar op de schaats Hans Buijtelaar
TERUG- EN VOORUITBLIKKEN MET...

Wethouder Hans Buijtelaar

27 december 2022 om 10:10 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE In deze rubriek Terug- en vooruitblikken met... kijken we zo rond de jaarwisseling met de acht fractievoorzitters, de vier wethouders en de burgemeester terug op 2022. Op 31 mei werd door zeven partijen een raadsbreed akkoord ondertekend, de achtste partij Burgerbelangen tekende (nog) niet. Wat zien Wijkse politici en bestuurders als het meest indrukwekkende moment van 2022? Hoe kijkt Hans Buijtelaar (VVD) naar 2023; heeft hij goede voornemens, of zichzelf misschien bepaalde doelen gesteld?

door Kuun Jenniskens

Voor Hans Buijtelaar was het een bijzonder jaar vanwege de verkiezingen, een jaar waarbij het als wethouder altijd spannend is of je door kan met het werk. Een bijzondere herinnering heeft hij aan een bewonersavond over de inrichting van de Zandweg: ,,Dit was een mooie avond met een kerk die echt ramvol zat - alle kerkbanken zaten vol. Dat had ik van tevoren niet verwacht. Het was een hele goede avond, inwoners kwamen met goede ideeën maar ook met kritische vragen. De betrokkenheid van mensen maakte indruk op me, voor mij is dat democratie in optima forma.”

Vooruitkijkend op 2023 heeft Hans Buijtelaar een voor veel mensen herkenbaar doel: meer sporten. ,,Dat ik recent paar keer heb kunnen schaatsen vind ik heel fijn.”

Gekoppeld aan zijn werk zegt Hans Buijtelaar: ,,Ik hoop dat we in 2023 zichtbaar aan de slag kunnen met het bouwen van woningen, want dat is ingewikkeld. Bijna wekelijks krijg ik de vraag om een woning in mijn mailbox, van mensen die ongelooflijk hoog zitten. Het zijn verhalen die me aangrijpen en waarvan ik denk: verdorie, daar ben je voor als overheid, om deze mensen te helpen. Ook met flexwoningen. Daarnaast wil je ook jonge mensen de gelegenheid geven om uit te kunnen vliegen.”

Hans Buijtelaar is 12,5 jaar wethouder, waarvan 11 jaar in Amersfoort, waar hij ook woont. Hij studeerde commerciële economie en bedrijfskunde. Zijn hobby is fietsen. Hans Buijtelaar draait graag als Diskjockey op een feestje - zoals een keer in Amersfoort tijdens Koninginnennacht voor een paar duizend man.

advertentie
advertentie