Afbeelding
Kuun Jenniskens
TERUG- EN VOORUITBLIKKEN MET...

Raadslid Nynke Plaatsman

26 december 2022 om 17:17 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE In deze rubriek Terug- en vooruitblikken met... kijken we zo rond de jaarwisseling met de acht fractievoorzitters, de vier wethouders en de burgemeester terug op 2022. Op 31 mei werd door zeven partijen een raadsbreed akkoord ondertekend, de achtste partij Burgerbelangen tekende (nog) niet. Wat zien Wijkse politici en bestuurders als het meest indrukwekkende moment van 2022? Hoe kijkt Nynke Plaatsman (BurgerBelangen) naar 2023; heeft zij goede voornemens, of zichzelf misschien bepaalde doelen gesteld?

door Kuun Jenniskens

Terugblikkend op 2022 vindt Nynke Plaatsman het mooiste moment dat de KlantenSpaarpas er is gekomen: ,,Armoede onder bewoners trekken we ons persoonlijk aan. Dat we zo mensen wat verlichting kunnen geven is echt een punt dat we gevierd hebben.” Daarnaast noemt ze een overwinning - waarvan Nynke zelf zegt dat de meeste mensen het niet indrukwekkend vinden - en dat gaat om toegankelijk bouwen. ,,Dat staat nu in onze Woonvisie en daarmee zijn we één van de eersten in Nederland. Bij nieuwbouw zorgen we dat een bepaald deel van de woningen rolstoeltoegankelijk zijn - daar zijn richtlijnen voor. Zo bouwen we een inclusieve wijk.”

Burgerbelangen heeft zich doelen voor 2023 gesteld, ze gaan nog meer aan participatie doen en met mensen in gesprek. Nynke Plaatsman: ,,We bereiken steeds meer mensen. We hebben als missie om een jonge partij te worden en jongeren aan ons te binden - en dat lukt. Er zijn te weinig activiteiten voor de jeugd en daarover gaan we met de jeugd praten en dan komen we met een plan.”

Of Burgerbelangen het raadsbrede akkoord in 2023 nog gaat ondertekenen is nog niet bekend.

Nynke Plaatsman zit vanaf maart 2022 in de gemeenteraad en werd direct fractievoorzitter. Van origine is ze communicatie adviseur. Na haar ongeluk in 2013 heeft ze bewust het carrièrepad verlaten en een stichting opgericht om mensen met een beperking aan het sporten te krijgen. Zelf was ze voor haar ongeluk een fanatiek zeiler in de amateurtop. Samen met haar man Martijn - die marinier is en dit jaar bijna acht maanden op missie is geweest - heeft ze twee kinderen van twee en vier jaar.

advertentie
advertentie