Frances Place bij de kerk in Overlangbroek
Frances Place bij de kerk in Overlangbroek Via Frances Place
TERUG- EN VOORUITBLIKKEN MET....

Raadslid Frances Place

27 december 2022 om 17:17 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE In deze rubriek Terug- en vooruitblikken met... kijken we zo rond de jaarwisseling met de acht fractievoorzitters, de vier wethouders en de burgemeester terug op 2022. Op 31 mei werd door zeven partijen een raadsbreed akkoord ondertekend, de achtste partij Burgerbelangen tekende (nog) niet. Wat zien Wijkse politici en bestuurders als het meest indrukwekkende moment van 2022? Hoe kijkt Frances Place (DVD) naar 2023; heeft zij goede voornemens, of zichzelf misschien bepaalde doelen gesteld?

door Kuun Jenniskens

Terugblikkend op 2022 heeft Frances Place een indrukwekkend moment voor ogen: ,,Nog niet zo lang geleden maakte ik iets bijzonders mee. Ik wandelde op een zondagmorgen langs het kerkje in Overlangbroek. Ik zag dat er een dienst bezig was en ik stapte naar binnen. Dat was een magisch moment. De muziek van het orgel en het gezang van de mensen, het was prachtig. Bovenal zag ik daar een bezielde gemeenschap: mensen die bij elkaar komen omdat ze iets met elkaar delen, elkaar helpen. Een bezielde gemeenschap hoeft overigens niet religieus te zijn. Wat er met onze maatschappij mis is, is dat wij tegenwoordig ons leven laten controleren door ontzielde data, ontzielde algoritmen, ontzielde modellen. Die hebben met de echte werkelijkheid van ons mensen niets te maken. Voorbeeld? Energierekeningen die omhoog schieten, stikstofregels die boeren kapot maken - waar is de bezieling?”

Vooruitkijkend naar 2023 is de vraag of Frances Place dingen anders wil gaan doen. Heeft ze goede voornemens gemaakt? ,,Ik wil niet zoveel anders doen, ik wil nog meer doen van wat ik me in 2022 al had voorgenomen. En dat is werken aan een gemeente die eerlijk en oprecht praat met inwoners. En ik wil ook nog harder knokken voor inspraak van inwoners. Want daar is het bedroevend slecht mee gesteld. Sluis Noord, de haven, de Groenewoudseweg, de verlenging van de Witla-flat, Nogges - de lijst is zo lang als je arm. Omwonenden worden iedere keer weer geconfronteerd met voldongen feiten. Het is echt niet meer van deze tijd.”

Frances Place wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar! ,,Laten we zien wat liefde in 2023 kan bereiken!”

Frances Place is sinds maart van dit jaar gemeenteraadslid voor Democratie voor Duurstede. Ze komt op voor inspraak van inwoners, ze vecht voor eerlijke en oprechte communicatie en is tegen te veel overheidscontrole. Frances heeft twee zoons en twee kleinkinderen. Ze is dol op kringloopwinkels.

advertentie
advertentie