Op de foto van links naar rechts: Elly van Wijk (BBB), Willem Joustra(Voorzitter DvD), Frances Place (Lijsttrekker DvD)
Op de foto van links naar rechts: Elly van Wijk (BBB), Willem Joustra(Voorzitter DvD), Frances Place (Lijsttrekker DvD) Duurstede voor Democratie

Duurstede voor Democratie wordt ‘Boer Burger Bondgenoot’

1 december 2021 om 15:35 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De Boer Burger Beweging van Caroline van der Plas gaat samenwerken met Duurstede voor Democratie. Op woensdag 1 december tekenden de besturen van beide partijen een intentieverklaring waarbij Duurstede voor Democratie een zogenoemde BBBondgenoot wordt.

BBB Secretaris Elly van Wijk: ,,BBB wil samen optrekken met lokale partijen. Om het platteland, en dus ook Wijk, goed te vertegenwoordigen in Den Haag kunnen we elkaar versterken. Wij komen op voor de belangen van de DvD achterban.”

De tevreden DvD voorzitter Willem Joustra spreekt van een heugelijke dag: ,,BBB heeft voor plattelandsgemeentes zoals Wijk bij Duurstede een uitstekend programma. Je kan het naast het onze leggen en dan zie je overal overeenkomsten. BBB is sterk in zaken die je als lokale partij niet in Den Haag op de agenda kan krijgen.”

DvD-secretaris Reem Bakker: ,,Zonder boeren geen eten! Riepen wij al voor onze oprichting. Toen er een landelijke partij kwam die dat ook riep, waren we zeer verheugd. We hebben op 31 augustus Femke Wiersma van BBB in onze ledenvergadering op bezoek gehad om het over het BBB programma te hebben. We zijn heel blij dat wij vanuit lokaal niveau de voorbeelden van landelijk beleid kunnen aandragen die nadelig zijn voor Wijk bij Duurstede. BBB heeft in Den Haag dan een sterke positie bij het uitleggen wat er aan schort. Wij hebben alle vertrouwen dat BBB Wijk bij Duurstede goed kan vertegenwoordigen in Den Haag. En dat is nodig.”

BBB Voorzitter Erik Stegink:”Voor ons is belangrijk dat het landelijke verkiezingsprogramma van BBB door Duurstede voor Democratie wordt onderschreven. We zijn blij dat het daar niet bij bleef, en dat DvD ook inspiratie opdeed uit ons programma voor lokale aangelegenheden. De belangen van plattelandsgemeenten zoals Wijk bij Duurstede worden door Den Haag vergeten. We gaan als BBB samen met DvD aan de slag om dat te veranderen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie