Frances Place
Frances Place Frances Place

Frances Place lijsttrekker Duurstede voor Democratie

24 november 2021 om 11:30 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE De algemene ledenvergadering van Duurstede voor Democratie heeft 23 november de verkiezingslijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld. ,,Als bestuur zijn we blij met deze lijst”, zegt secretaris Reem Bakker. ,,Dames gaan voor”, want de lijsttrekker is Frances Place uit de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Heeft ze de politieke ervaring om de kar voor de conservatief-liberalen te gaan trekken?

KOMPAS Place zegt hierover: ,,Zowel ik als de partij zijn nieuwkomers. Ik vertrouw vooral op mijn levenservaring en een diep gevoel van verbondenheid met anderen. Het kompas waarop ik vaar is dat macht van onderop komt: inwoners hebben zeggenschap over hun eigen leefomgeving. Het hoeft in de politieke arena niet ingewikkelder te worden dan dat. De gemeente zou bij iedere beslissing moeten kunnen laten zien hoe zij de argumenten van inwoners heeft meegewogen.”

INFORMATIE “En inwoners zouden altijd informatie moeten kunnen krijgen over hoe de gemeente het beleid uitvoert. Die uitgangspunten kun je op ieder thema toepassen. De kneepjes van het politieke bedrijf zal ik in de praktijk leren, daarin gesteund door een oude rot in het vak Willem Joustra, voormalig wethouder, statenlid en oprichter van de partij.”

VERBINDER Willem Joustra: ,,Frances heeft veel meer politiek in haar mars dan ze doet voorkomen. Ze is opgeleid als politicoloog en is lid geweest van de partij voor de dieren. Als je via die omweg uitkomt bij gemeenschapszin door traditie, en dus tot een behoudender visie, dan heb je lang en diep over politiek en cultuur nagedacht. Ze kon weleens de echte verbinder worden tussen de vele nieuwe inwoners van de 3 kernen en de gevestigde orde.”

Secretaris Reem Bakker: ,,We willen een campagne over ideeën, niet over personen. Het verkiezingsprogramma is in de afgelopen 10 maanden geschreven door de leden. We luisterden niet alleen, inwoners hebben het programma opgesteld. Ik kan wel stellen dat het het meest onderscheidend programma voor de gemeente Wijk bij Duurstede is.”

advertentie
advertentie