Afbeelding
Gemeente Wijk bij Duurstede

Penning van Verdienste voor Hans van Odijk wegens inzet voor kinderboerderij De Vliert in Wijk bij Duurstede

7 september 2021 om 16:46 Mensen

WIJK BIJ DUURSTEDE Hans van Odijk ontving maandag 6 september de Penning van Verdienste voor zijn jarenlange inzet voor kinderboerderij De Vliert in Wijk bij Duurstede. Locoburgemeester Wil Kosterman verraste hem thuis om daar de Penning van Verdienste van de gemeente Wijk bij Duurstede aan hem uit te reiken. Door de coronamaatregelen was deze uitreiking negen maanden later dan gepland.

Hans van Odijk toont zeer grote betrokkenheid bij het hele reilen en zeilen van de boerderij. De toekenning laat grote waardering zien voor de bijzondere activiteiten en inspanningen die Van Odijk de afgelopen 40 jaren verrichtte voor kinderboerderij De Vliert. In de loop der jaren verrichtte hij verschillende taken binnen deze actieve vrijwilligersorganisatie. Ruim 15 jaar was hij een verantwoordelijk bestuurder, met veel kennis van financiële zaken. Hij was de penningmeester.

Zijn verdiensten zijn van groot belang voor het voortbestaan van de kinderboerderij. De afgelopen jaren namen de eisen aan de verzorging van de dieren toe. Hiermee werd het beheer door vrijwilligers ook complexer. In samenwerking met ‘Dit-is-Het’ kreeg het beheer in de afgelopen tijd een nieuwe impuls. Naast een fijne plek voor ontmoeting, natuurbeleving, recreatie en educatie, biedt de kinderboerderij ook een plek voor participatie. Een plek waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt hun werkplek of dagbesteding vonden. Van Odijk draagt dit een warm hart toe en zette hier mede zijn schouders onder.

Hans van Odijk liet weten dat hij de Penning van Verdienste draagt namens alle vrijwilligers van de kinderboerderij.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie