Concentratie bij de schiettent
Concentratie bij de schiettent Ali van Vemde

Kermis in Wijk bij Duurstede gaat niet door

13 juli 2021 om 16:21 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

WIJK BIJ DUURSTEDE De kermis in Wijk bij Duurstede gaat dit jaar helaas niet door. Met pijn in het hart hebben burgemeester en wethouders dit voor velen teleurstellende besluit genomen. De kermis in de binnenstad zou plaatsvinden van 21 tot en met 25 juli 2021.

Namens het college geeft burgemeester Iris Meerts uitleg over het besluit. ,,We hebben er werkelijk alles aan gedaan om de kermis mogelijk te maken”, zegt de burgemeester. ,,In goed overleg met de organisator van de kermis hebben we veiligheidseisen en scenario’s doorgesproken. Maar ondanks dat is er op de kermis niet voldoende ruimte om bij drukte 1,5 meter afstand te kunnen houden. En het aantal besmettingen stijgt nu zo snel dat het risico voor de volksgezondheid te groot is. Hier kunnen en mogen we onze ogen niet voor sluiten”, aldus burgemeester Meerts.

FLINKE TEGENVALLER De organisator van de kermis is op de hoogte van het besluit van het college. Ook voor hem en de kermisexploitanten is deze afgelasting een flinke tegenvaller. Zij hebben een zwaar jaar achter de rug. Burgemeester Meerts: ,,Wij hopen dat we volgend jaar de Wijkse kermis weer als vanouds kunnen houden!”

ANDERE EVENEMENTEN Het aantal coronabesmettingen stijgt sinds een week explosief. Afgelopen vrijdag zijn door het rijk extra maatregelen voor evenementen aangekondigd. Mogelijk heeft dit ook gevolgen voor andere evenementen. De gemeente bekijkt samen met organisatoren naar wat er wel en niet mogelijk is en of het eventueel in aangepaste vorm door kan gaan.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie