Afbeelding
Stichting Belangen Wijkersloot

Petitie Stop de windturbine waanzin

22 maart 2021 om 11:47 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Stichting Belangen Wijkersloot en omgeving is via www.petities.nl op 11 maart een petitie gestart. Uit onvrede over de gang van zaken bij het bepalen van mogelijke zoeklocaties voor windturbines in de Krommerijnstreek. Met digitale reclameborden, posters en spandoeken wordt ook op straat aandacht gevraagd voor deze petitie.

Redenen waarom men tegen de beoogde windturbines is, heeft met de hoogte van meer dan 240 meter te maken. Ter vergelijking: de turbines in Houten zijn 150 meter hoog. Het zoekgebied beslaat de gehele strook langs het Amsterdam-Rijnkanaal tot aan het industrieterrein Broekweg.
De petitie vraagt aan de gemeente Wijk bij Duurstede om een afstand tot woningen van tien keer de tiphoogte te hanteren, en de gezondheidseffecten mee te wegen.

De geplande turbines staan op 400 meter afstand tot woningen. De slagschaduw, de laagfrequente trillingen en het geluid bereiken ook de woningen in de bebouwde kom van Wijk bij Duurstede en Cothen. Voorkeur heeft een afstand van 2400 meter.

Inwoners van het buitengebied aan de (zuid)westkant van Wijk bij Duurstede en actiegroep Geen Windpark Goyerbrug hebben zich verenigd in Stichting Belangen Wijkersloot en omgeving. 

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie