Afgevaardigden van de vier Bunnikse partijen die vanavond het woord zullen voeren, met links vooraan Frans Pouw (archief 2019)
Afgevaardigden van de vier Bunnikse partijen die vanavond het woord zullen voeren, met links vooraan Frans Pouw (archief 2019) Kuun Jenniskens

Motie Liberalen: geen windmolens in Bunnik

4 maart 2021 om 11:42 Politiek

ODIJK Vanavond staat er een motie op de Bunnikse raadsagenda om nu al het besluit te nemen van windmolens af te zien. ,,De zoekgebieden in Bunnik houden onvoldoende afstand van de drie woonkernen. Bovendien is er door 900 mensen een petitie ondertekend”, aldus Frans Pouw, voorman van De Liberalen: ,,Het is tijd om duidelijkheid te verschaffen. We zitten hier voor onze inwoners en die willen geen windmolens.”

door Kuun Jenniskens

Volgens de motie passen windmolens niet in het Bunnikse landschap en zullen ze overlast geven. Inwoners zijn daar zeer bezorgd over. Windturbines snoepen daarnaast ook ruimte af van woningbouwlocaties en de natuur.

Frans Pouw: ,,Ik vraag de wethouder eigenlijk alleen om één gereedschap uit zijn gereedschapskist te halen. De rest blijft gewoon in de kist. Dit maakt het makkelijker om in de toekomst besluiten te nemen.”

Volgens Frans Pouw geeft deze motie geen hommeles met coalitiepartij P21. In het coalitieakkoord zijn geen afspraken gemaakt over windenergie. Maar volgens Pouw gaat P21 deze motie niet steunen: ,,P21 wil eerst de discussie voeren en niet bij voorbaat al iets uitsluiten. Wij kiezen voor duidelijkheid nu.”

De Liberalen stellen geen klimaatontkenners te zijn en zien de noodzaak van de energietransitie in. De partij is ook niet tegen windmolens op zich, maar is van mening dat moet gebeuren op plekken met meer ruimte - zoals de Flevopolder.

Volgens Pouw zal BunniksBelang deze motie vanavond gaan steunen. Wat CDA gaat doen is nog even de vraag en zal vanavond blijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie