Wethouder Eric Balemans
Wethouder Eric Balemans Kuun Jenniskens

Drie op een Rij: wethouder Eric Balemans over 2021

5 januari 2021 om 09:43 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Het jaar 2021 is begonnen. Een jaar waarin hopelijk het ‘normale’ leven weer opgepakt kan worden. De drie wethouders, Wil Kosterman, Eric Balemans en Hans Marchal kijken alvast vooruit. Wat zij van dit jaar verwachten vertellen ze in Drie op een Rij. In deel 2 wethouder Eric Balemans.

De wethouder verwacht dat 2021 een heel spannend jaar gaat worden. „Het is niet makkelijk. Hoe beter we ons aan de maatregelen houden, hoe eerder we deze crisis te boven komen. Ons gedrag en onze houding bepalen wanneer ondernemers hun deuren weer kunnen openen, wanneer we een terrasje kunnen pakken, wanneer we weer kunnen sporten en wanneer we weer kunnen reizen.”

Dat we terugkeren naar vóór de crisis gebeurt niet, is de stellige overtuiging. „Dat zou betekenen dat we er niets van leren. Een crisis heeft altijd gevolgen voor de tijd erna. We kunnen veel leren van deze crisis. Ik verwacht dat we anders met elkaar omgaan, De zorg, het onderwijs en het (thuis)werken zullen anders worden ingericht en dat biedt mogelijkheden om beter uit de crisis te komen dan dat we er in gingen.”

„In 2021 zal mijn aandacht vooral gericht zijn op het ondernemersklimaat en de plannen voor een nieuwe woonvisie en het woningbouwprogramma voor de komende jaren.”

Wensen zijn er ook voor komend jaar: „Op het eind van 2021 hoop ik dat, omdat we ons aan de maatregelen hebben gehouden en het vaccinatieproces succesvol is uitgevoerd, we een draaiende economie en een bloeiend sportief en cultureel leven hebben. Mijn wens voor het komend jaar is: Blijf naar elkaar omkijken, ook als we deze crisis overwonnen hebben. Zoek vooral de overeenkomsten en kijk wat wel kan. We moeten het samen doen!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie