Drie op een Rij: wethouder Wil Kosterman kijkt naar 2021
Drie op een Rij: wethouder Wil Kosterman kijkt naar 2021 Ali van Vemde

Drie op een Rij: wethouder Wil Kosterman kijkt naar 2021

4 januari 2021 om 09:38 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Het jaar 2021 is begonnen. Een jaar waarin hopelijk het ‘normale’ leven weer opgepakt kan worden. De drie wethouders, Wil Kosterman, Eric Balemans en Hans Marchal kijken alvast vooruit. Wat zij van dit jaar verwachten vertellen ze in Drie op een Rij. In deel 1 wethouder Wil Kosterman.

Wat voor jaar 2021 gaat worden, dat laat zich niet voorspellen. „Maar ik heb wel wensen. Ik hoop van harte dat Corona uitdooft en we de draad weer kunnen oppakken waar we hem hebben laten liggen. Dat zou het leven weer veel lichter maken.”

Hoe we de draad weer op gaan pakken, dat zal anders zijn. „Een soort van ‘nieuw normaal’ zal wel blijven. Met deels online onderwijs, vaker digitaal vergaderen. Echt grootscheepse evenementen bijvoorbeeld zie ik voorlopig nog niet terug komen.”

Het komend jaar is er veel te doen. Kosterman: „Er staat veel op de planning. Ik wil naar een beslissing toewerken over Brede School de Heul. Ook moet besloten worden over onder meer vervolg subsidiëring van Calypso, we gaan hierover nog in gesprek met de Raad. Het streven is om per 1 april Diftar in te voeren; er moeten huizen worden gebouwd, winkelcentrum De Heul wordt herontwikkeld, wetgeving rond uitstroom Beschermd Wonen wordt verder uitgebouwd, nieuwe wet op de inburgering komt eraan etc. Kortom: genoeg te doen!”

Over hoe Wijk bij Duurstede er eind 2021 uit gaat zien, zegt Kosterman het volgende: „Ik hoop van harte dat onze ondernemers het gaan redden ondanks Corona en dat Wijk de fijne leefbare gemeente blijft die het altijd was en gelukkig nog steeds is. Ik hoop dat onze culturele voorzieningen in stand kunnen blijven en ook dat er een positief besluit komt over het museum, als trekker voor de binnenstad. Op het gebied van duurzaamheid is komende jaren nog heel veel te doen en dat is misschien het moeilijkst omdat daar de meningen erg over verschillen en soms ook ongemakkelijke besluiten moeten worden genomen.”

Voor het komend jaar hoopt Kosterman dat onze inwoners gezond blijven en de moed houden om, ondanks de pandemie, er samen de schouders onder te zetten. „Dat kan alleen maar als wij begrip en respect voor elkaar hebben. Ook in Wijk merk ik dat de polarisatie steeds verder toeneemt en sommigen het eigen belang het beste belang vinden. Dat kan echt anders. Solidariteit is misschien een ouderwetse term, maar voor mij ook nu nog steeds actueel.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie