Afbeelding
Foto: Pixabay

Verloofd? Zo kiezen jullie de perfecte trouwdatum

1 april 2022 om 07:36 Partnercontent

Ben je onlangs verloofd? Dat is fantastisch nieuws. Wel komt er dan de komende tijd veel op jou en je partner af, want het plannen van een bruiloft is niet niks. Je wilt tenslotte dat alles goed geregeld wordt, zodat jullie allemaal een schitterende dag tegemoet kunnen gaan. Een van de eerste en tegelijkertijd belangrijkste dingen om te doen bij het plannen van de bruiloft, is het kiezen van de trouwdatum. Dit is dan ook een proces dat best wat tijd in beslag kan nemen, waardoor je er haast niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Hoe jij en je partner de perfecte trouwdatum kunnen uitkiezen? Lees de tips hieronder!

Het seizoen bepalen

Een eerste tip die goed is om in je achterhoofd te houden als je de trouwdatum wilt bepalen, is het kiezen van het seizoen. Dit is het eerste wat goed is om te doen. Als je gaat trouwen, kun je natuurlijk voor alle vier de seizoenen kiezen. Om te bepalen welk seizoen het beste bij jou en je partner past, is het goed om te kijken naar jullie wensen. De meeste koppels trouwen natuurlijk rond de lente en zomermaanden, maar het is ook zeker mogelijk om te kiezen voor een herfst- of winterbruiloft. Weeg de voor- en nadelen van de seizoenen tegen elkaar af, zodat jullie een weloverwogen beslissing kunnen maken.

De dag kiezen

Hebben jullie bepaald in welk seizoen jullie willen trouwen? Dan zijn jullie al goed op weg. De volgende stap is dan om te bepalen op welke dag jullie graag willen trouwen. Goed om hierbij te onthouden is natuurlijk dat de meeste gasten in het weekend vrij zijn en dus tijd kunnen maken voor de bruiloft. Maar mochten jij en je partner liever doordeweeks willen trouwen, dan is dit natuurlijk ook een goede mogelijkheid!

Dag met betekenis

Het zou zomaar kunnen dat jullie in de relatie een aantal belangrijke data hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de dag van de start van de relatie, de dag van de eerste date, de dag van de verloving en ga zo maar door. Als jullie hier allebei veel waarde aan hechten, kan het leuk zijn om te kijken naar of jullie kunnen trouwen op een dag die betekenis voor jullie heeft. Als er zo’n dag valt in het seizoen dat jullie voor ogen hebben én wellicht ook nog op een weekenddag, dan is het zeker het overwegen waard. Het zal dan altijd een bijzondere datum voor jullie blijven.

Houd rekening met vakantieperiodes

Bij het kiezen van een trouwdatum is het ook goed om rekening te houden met vakantieperiodes. Het is namelijk goed mogelijk dat er in vakantieperiodes best een aantal mensen al een vakantie op de planning hebben staan. En het zou natuurlijk ontzettend zonde zijn als er een aantal belangrijke mensen zijn die niet aanwezig kunnen zijn op de bruiloft in verband met een vakantie. Het is daarom van belang dat wanneer je jouw bruiloft in een vakantieperiode laat plaatsvinden, dat je dit tijdig vermeld. Zo kunnen andere mensen hier goed rekening mee houden. Let er ook op dat in vakantieperiodes kinderen vaak vrij zijn, dus houd hier ook zeker rekening mee.

Deze tips hierboven kunnen je erbij helpen om een ideale trouwdatum te kiezen voor jullie bruiloft. Neem goed de tijd voor deze keuze, het is tenslotte een belangrijk onderdeel van de bruiloftsplanning. Zodra je de datum weet, kun je op zoek naar een trouwlocatie in Utrecht of ergens anders en zoeken naar cateringbedrijven, de fotograaf en de videograaf. Ook het maken en versturen van de trouwkaarten is na het kiezen van de trouwdatum mogelijk. Op basis van de trouwdatum kan er dus een hoop geregeld worden, waardoor het van belang is om hier volledig achter te staan. Voordat je op zoek gaat naar populaire steden om in te trouwen en verschillende trouwleveranciers, is dus eerst de keuze voor de trouwdatum belangrijk!

advertentie
advertentie