Afbeelding
Shutterstock

Zit jij al helemaal klaar voor de zomer?

20 juli 2021 om 07:30 Partnercontent

Elk jaar, wanneer de eerste zonnestralen de lente en de zomer aankondigen, komt de vraag weer naar boven: zijn de oude tuinstoelen nog goed genoeg voor een extra jaartje? Of trakteer je jezelf dit jaar eindelijk op een nieuwe luxe set om heerlijk de zomer door te komen in je eigen tuin? Bij bijvoorbeeld Heuts hebben ze in ieder geval een zeer uitgebreid assortiment, waar voor iedereen wel wat te vinden is. Was vroeger het kunststof kuipstoeltje de enige optie, tegenwoordig kun je het bijna zo gek niet bedenken of het is verkrijgbaar.

Heerlijk ontspannen in je eigen tuin

Momenteel zitten we veel thuis, doordat we thuis moeten werken. Ook kunnen we niet altijd zoveel op vakantie gaan, wat we gewend waren. Juist dan is het belangrijk om een plek te maken waar je helemaal tot rust kan komen. Een tuin kan hier een heel goede basis voor zijn. Lekker buiten, in de natuur, en met een beetje geluk ook nog een heerlijk zonnetje. En wat is dan nog fijner om ook nog tuinstoelen te hebben waar je perfect in kunt zitten, zonder een zere rug te krijgen! Denk hier bijvoorbeeld eens aan wicker tuinstoelen. Deze tuinstoelen zitten heerlijk, zijn in verschillende modellen te verkrijgen, ze zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en weerbestendig. Kortom, puur genieten zonder er veel moeite voor te hoeven doen!

Of je tuin als verlenging van je werkplek?

Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je tuin als verlenging van je werkplek te gaan gebruiken, wanneer je toch aan het thuiswerken bent. Ook hiervoor zijn er verschillende opties mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld met je laptop in een hangstoel, relaxed zitten. Of je kiest voor een tuinset met tuinstoelen met een actievere houding, waar je je laptop en al je papieren bij je op de tafel kunt leggen. Er is in ieder geval van alles mogelijk om jouw werkplek in de tuin voor elkaar te krijgen. En vergeet vooral ook een mooie grote parasol niet!

Wicker tuinstoelen

Met de komst van de wicker tuinstoelen, is er duidelijk een nieuwe trend ingezet. Hadden we eerder alleen de keuze uit de bekende kunststof kuipstoeltjes en drie standenstoel, nu zijn er wicker tuinstoelen in diverse modellen verkrijgbaar. Deze trend is doorgezet, omdat het materiaal wicker vele voordelen heeft. Wicker is namelijk een vezel wat uit kunststof gemaakt wordt. Deze vezel heeft in veel ontwerpen een gevlochten uitstraling, waardoor het wat weg heeft van rotan. Echter, omdat het uit kunststof gemaakt wordt, heeft het een veel langere levensduur en is het licht, dus gemakkelijk op te tillen. Het leuke aan wicker is ook dat het in meerdere kleuren verkrijgbaar is. En het materiaal is kleurvast in het zonlicht, iets wat bij een heel aantal andere materialen helaas niet het geval is.

Of toch een upgrade voor je ‘oude’ tuinstoelen?

De aanschaf van een compleet nieuwe tuinset kan mogelijk nog een brug te ver voor je zijn, omdat je nog een prima set hebt staan. Dat betekent alleen niet dat je niets kunt veranderen om weer een nieuwe look te creëren. Je kunt bijvoorbeeld een paar leuke kussens in een frisse kleur toevoegen, of je kunt je houten tuinmeubels een nieuw tintje geven met verf of tafelzeil en een nietmachine. Ook kun je naar een kringloopwinkel of rommelmarkt gaan om nog een paar tuinmeubeltjes voor een paar euro op de kop te tikken. Een paar mooie potten met nieuwe plantjes erbij en je rustmoment of werkdag kan beginnen!

advertentie
advertentie